- 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
- 1 mrkev
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
- kousek libečku
- miso pasta
- na ozdobení: petrželka, pažitka
Jak uvařit miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
- Libeček nasekáme na jemno.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak Choi.
- Za 5 minut přidáme zelenou část pak Choi.
- Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
- Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Praktické
- Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
- Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
- Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
- Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Mnaaaam ♥️to jsme si pochutnali , jednoduchá a luxusní chut , Miso je nejlepší jako vždy
tak jsem měla poprvé tu čest s pak choi:-) polévka s žampiony, moc dobré