- půlka kedlubny
- 2 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
- 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
- rostlinná smetana
- umeocet
- na ozdobení: pažitka
Jak uvařit kedlubnovou polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Kedlubnu nastrouháme na struhadle na nudličky.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme ovesné vločky a nastrouhaný kedluben.
- Vaříme asi 10 minut.
- Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou pažitkou.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, vynecháme smetanu a umeocet.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Mnaaaaam ♥️v jednoduchosti je krása ♥️♥️♥️
Červená je proto, bo vývar z řepy přece 😂😂😂
Tato polévka je u nás už sázka na jistotu-moc děkujene za recept!