Knedlíky z bezpluchého ovsa se zelím a tofu na cibulce » Jíme Jinak

Knedlíky z bezpluchého ovsa se zelím a tofu na cibulce

Autor , Rubrika Inspirace, Právě se děje, 14.05.2014

Štítky:, , ,

Knedlíky jsem tentokrát zkusila uvařit v potravinářské fólii a dopadly skvěle. Pokud si knedlíky připravíte předem, je tento oběd opravdu rychlovka.

 

obrázek-2Knedlíky jsem udělala ze zbylého bezpluchého ovsa tak, že jsem do uvařeného ovsa dala stejný díl zbylé Basmati celozrnné rýže, přidala půl hrnku polenty, tu zalila trochou horké vody, přidala sůl a pohankovou mouku, aby hmota nebyla tolik mazlavá a držela pohromadě. Do potravinářké folie jsem hmotu přendala a pevně ji několikrát obtočila. Dala vařit na 40 minut do horké vody a nechala vychladnout ve fólii.

Na osmahnutou cibulku jsem nakrájela rané špičaté zelí, podusila ho do měkka a na závěr vmíchala asi třetinu kvašeného zelí, zahustila kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutila umeoctem a trochu sladěnkou, máme ho rádi sladké.

Tofu na cibulce – na oleji jsem nechala asi 20 minut pomalu restovat tři cibule nakrájené na půlměsíčky, na závěr přidala uzené tofu na kostky a jemně ho opekla.

Výborné je předem připravené knedlíky neohřívat v páře, ale lehce je osmahnout v pánvi s pár kapkami tuku, jsou pak krásně křupavé.

  • ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

    Jak upravit jídelníček na léto a zhubnout do plavek. materiály

    Tipy na hubnutí, strava během dovolené, vliv léta na naše tělo, jak na letní jídelníček, nejčastější letní chyby, VIDEO:Hubneme do plavek (vidělo už 3 000 lidí)

  • 15 komentářů. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Super jidlo!! A muj vubec prvni knedlik, ktery se mi nerozpadnul ani nerozvaril a byl vyborny! Dekuju za receptik!

    Dělala jsem dnes na oběd plněné knedlíky (jahelné, zahuštěné kukuřičnou moukou) tímto osmahnutým tofu a cibulkou, kterou jsem zastříkla tamari soj.omáčkou, zelí dle receptu a bylo to úžasné. Všichni si doma pochutnali 🙂 Díky, díky 🙂

    Knedlíky jsou výtečné, jen moje oves také z pro-bia má plno slupiček a mým dětem to taky vadí, ale tato knedlíky u nás vítězí.

    Nejdrive jsem vahala, nakonec jsem mnozstvi slupek reklamovala. Z Probio mi ihned ‚slupkovou sarzi‘ vymenili.

    Profilová fotografie na Facebooku

    Vynikající nedělní obidek 😉 tofu byl v Lednici jen zbytek, tak jsem ještě udělala tempeh ‚a la husa‘ taky podle Helči a skvostná kombinace s opečeným knedlikem a zelím byla na světě. Moc jsme si pochutnali 🙂

    Pridám svoje skúsenosti s knedlíkmi:
    Nedávno som v ikea objavila naparovaciu vložku (Stabil), ktorá pasuje na ich 3-5 litrový hrniec – rozmery: priemer 23 cm, výška 8 cm. Možno ich na hrniec naskladať aj viac (tri). Nejedná sa o klasický paráčik (roztvárateľné „slniečko“). Do hrnca sa vmestí veľa vody, preto sa dá naparovať veľmi dlho. Nepoužívam ani utierku, ani papier na pečenie, ani fólie – paráčik sa dá jednoducho umyť.
    Pohánková múka mi knedlíkoch chuťovo vadí, používam bielu ryžovú.

    Výborný nápad!

    Vypadá to skvěle …. naposledy jsem zkoušela udělat knedlíky z rýže a jáhel , no sice se mi nerozvařily, ale chuť byla poněkud divná. Pravdu ? Asi bych je více nemusela. Dělala jsem k tomu koprovku z petržele – tak ta je super, jinou už dělat nebudu, to moc chválím a děkuji za úžasný receptík a k tomu uzený tmpeh, ale knedlíky né. Nevím, jestli to nemohlo být jáhlami, ty jsem měla instantní …
    Jinak polentové knedlíky k tomu vynikající.
    A když čtu recepis na zelí – tak teď je momentálně k dostání v Kauflandu tuřín , tak dělám tuřínové zelí – je vynikající za chviličku hotové, lahodné chuti . Jindy zase kedlubnové, příprava je stejná … i je moc dobré zelí z cukety. Okyselit umeoctem a ani nemusím přislazovat.

    Luxusní recept 🙂 Akorát asi budu za cvoka, ale vyvařovat igelit v horké vodě mi je dost proti srsti, nemáte strach, že se tam do té vody něco uvolní? Znám několik lidí, co z plastu radši ani nepijou. Plastový uzavíratelný misky se taky dělí na ty, do kterých se může dát horký jídlo a do kterých ne. Do plastové láhve bych taky třeba nenalila horký čaj. Co myslíte? Protože jinak to vypadá na užitečný tip.

    To víte že jsem o tom přemýšlela, ale zase tento knedlík dělám tak minimálně často, že si myslím, že se pro jednou nic nestane. Když si uvědomím co jedí lidé běžně a všechny ty sýry a salámy jsou zavařené v igelitech… A co nám dají v restauraci ani nemáme šanci zjistit… Prodává se igelit na tlačenku, měl by být v tomto případě nezávadný, ale kdo ví.

    Jidlo vypada skvele!
    Knedlik zkusim uvarit v sacku (folii nemam), aspon bude cisty paracek. Jen v posledni davce ovsa od Probia je tolik slupek, ze holky mi to vubec nechteji jist ;-(.

    Profilová fotografie na Facebooku

    Tak to je ještě v pohodě, Ivano. My měli v posledni dávce ovsa z probia zase male černé broucky, po zjištění že jde o pilouse, jsem prebrané obilí rychle uzavřela a vrátila hned do mrazáku. Bylo jich ale kvantum, Takže nechci, aby se mi to někam dostalo. Ale bez problémů mi to v Probiu pry při příští objednávce vymění. Takže to vyndám z mrazáku az dorazi s příští dodávkou, dřív rozhodně ne 😉

    Snad me necakaji i broucci 😉
    S reklamaci mam dobrou zkusenost, jsou velmi ochotni a vstricni.

    Heli dík za tip, na knedle nebyl materiál ani čas, tak jsem zužitkovala sladkou rýži (včetně rozinek) a věřte nevěřte, moc jsem si pochutnala 🙂

    Hrozinky do knedlíku bych si netroufla, ale super nápad, mně nevadí v ničem.

    Zobrazit všech 15 komentářů

    Jíme Jinak