Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Koprová čočka

Uvařeno
bez sóji

Máme moc rády kopr a jídla, které kopr obsahují. Jitka nám poslala další zajímavý čtenářský recept, tak se nechte inspirovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek čočky - namočit den předem
  • 1 velká cibule
  • kopr
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • umeocet
  • jablečný ocet
  • řasa Arame
  • bobkový list
  • kmín celý
  • kukuřičný škrob
  • trocha vody

Zdravím Evi, chci Vám poděkovat za kurz Podzimní detox, kterým jsem před Vánoci prošla. Jsem na mateřské dovolené se ...

 

Postup

  1. Čočce vyměníme vodu, zalijeme tak, aby byla potopená, dáme vařit s řasou Arame. Přidáme bobkový list, lžičku kmínu a vaříme doměkka asi 30 min.
  2. Na olej dáme cibulku, osolíme a restujeme asi 10 min. Přidáme kopr, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 1 min.
  3. Z čočky vyndáme bobkový list. Do hrnce s cibulkou a koprem přelijeme čočku i s vodou a řasou. Přivedeme k varu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě.
  4. Necháme přejít varem, dochutíme umeoctem a jablečným octem.
  5. Podáváme s jakoukoliv obilninou, osvědčila se mi polenta nebo rýže. K tomu je vhodná napařená zelenina různých barev, na jaře posyp z ředkvičkových listů ze zahrádky, pražená semínka a kvašená zelenina.

Děti

Malým dětem dopořučuji odendat před dochucením sójovkou a octem.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Výborné! 😘… Zavzpomínala jsem si na školní jídelnu a na klasickou čočku s vajíčkem a chlebem a taky na koprovku… Jak po tom bývalo těžko a člověk měl obavy, jestli ty plyny začnou působit už na odpoledním tělocviku… 😃.
Ale zpět k věci – tento recept je ale naprosto vynikající, jednoduchý, vydatný, chutný a spolu s rýží tak lehounký. Díky za něj 💚💛💜

Adriana Adrianou
4. 4. 2018

Velká dobrota :) Přidala jsem ještě petržel a růžičkové kapustičky :-P

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu či plackám.

Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou

Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lá...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...