Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Krémový bulgur se zeleninou a žampiony

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies

Rychlých receptů není nikdy dost a proto jsem pro vás připravila jednu super rychlovku, na které jsme si moc pochutnali. Ingredience můžete obměňovat dle zásob a sezóny.

Ingredience
2 porce

  • uvařený bulgur
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • žampiony
  • olivový olej
  • oblíbená směs koření (použila jsem "Štěstí" od Sonnentoru)
  • 1-2 lžičky umeocta
  • 120 ml vody
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • petrželka
  • dle potřeby sůl, pepř

Čokoládu máme obvykle spojenou s příjemnými pocity. Dopřáváme si ji, když máme depresi, je nám smutno nebo když se po...

  • uvařený bulgur
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • žampiony
  • olivový olej
  • oblíbená směs koření (použila jsem “Štěstí” od Sonnentoru)
  • 1-2 lžičky umeocta
  • 120 ml vody
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • petrželka
  • dle potřeby sůl, pepř

Jak připravit rychlou večeři z bulguru

  1. Zeleninu a žampiony pokrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a vsypeme šalotku, kterou krátce orestujeme.
  3. Poté přidáme mrkev a žampiony a po chvilce i pórek. Zasypeme kořením, podlejeme vodou a asi 3 minutky dusíme.
  4. Nakonec vmícháme bulgur, lžíci kešu a umeocet a vše společně promícháme.
  5. Servírujeme posypané petrželkou a můžeme ještě nahoru orestovat plátky žampionů. Stačí jen krátce orestovat na oleji se solí, pepřem, podlít vodou a minutku podusit.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi můžete použít rýžový bulgur. Skvěle poslouží také čirok.
  • Pro kompletní talíř přihoďte hrstku uvařené luštěniny nebo třeba restované tofu + trochu kvašené/napařené zeleniny.

Obměna

  • Zeleninu volte dle zásob či sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jedno z prvních jídel, které jsem vařila podle JJ, a bylo naprosto skvělé.😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Sladkokyselá červená řepa se špaldou

Vyzkoušejte tuto sladkokyselou variantu řepy a připravte si atraktivní, krásně barevné a chutné jídlo, které budete mít během pár minut na stole.

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

Fialová brokolice s čočkou

I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nez...