Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Kukuřičné bezlepkové vafle

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Do těchto vaflí můžete zužitkovat zbytek uvařených fazolí. Vafle jsou výborné, velmi křupavé a i když je v nich použito málo surovin, jsou opravdu bohaté na chuť.

Ingredience
  • 160 g instantní kukuřičné krupice
  • 10 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • 1 hrst červených fazolí
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • nasekaná petrželka
  • voda podle potřeby

Dovolte mi vyprávět vám tak trochu bylo nebylo o tom, jak mi low carb strava ...

Jak připravit kukuřičné vafle s fazolemi

  1. Do mísy dejte mouku, sůl, pepř, olej, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Pomalu přidávejte vodu a míchejte. Výsledné těsto musí být pískové, ne tekuté, jako se obvykle používá na klasické vafle.
  2. Přidejte fazole a promíchejte. Nechte 10 minut odležet, abyste viděli, kolik vody mouka vsákla. V případě potřeby přidejte další.
  3. Předehřejte vaflovač, naolejujte.
  4. Lžící směs dobře rozetřete. Zavřete víko a pečte 8 minut. Upečené vafle nechte vychladnout na mřížce.

Praktické

  • Doba pečení bude záviset na vašem vaflovači.
  • Po dobu pečení neotevírejte víko, určitě ne prvních 5 minut.

Obměna

  • Můžete přidat jakékoliv fazole.

Děti

  • S menším množství soli a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko 🙏je myšlena,, instantní polenta,,nebo krupice kuku.?nic jiného doma nemám,inst.krupici vůbec neznám, děkuji za odpověď, vypadá to skvěle 👍zkusila bych to ráda 😋😉🙂 díky moc 👋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slané fazolové kokosky

Ačkoliv vzhledem i názvem připomínají dezert, tentokrát se nejedná o sladkou pochoutku, ale výborné slané karbanátky, které se skvěle hodí například k různ...

Piadina romagnola bezlepková

Piadina romagnola, nazývaná také piada, je plochá placka bez kynutí, typická pro gastronomickou tradici oblasti Romagna v Itálii. Vyzkoušejte ji v této bez...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...