- 1 mrkev
- kousek celeru
- kousek dýně
- kousek kedlubny nebo brokolice
- 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
- miso pasta
- na ozdobení: petrželka
Jak uvařit miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, ale nekrájíme ji, necháme ji vcelku.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a zeleninu.
- Vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
- Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Zeleninu doporučujeme rozdělit přímo v hrnci na počet porcí nebo ji vyjmout na nakrájet na kusy, které jsou vám velikostí příjemné.
- Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.
Praktické
- Zelenina uvařená vcelku má mnohem výraznější chuť.
- Pokud by vám nebo dětem větší kousky vadily, po uvaření zeleninu vyjměte, nechte ji chvilku na prkýnku vychladnout a pak nakrájejte na menší kousky.
- Malým dětem můžete dát po vychladnutí do ruky klidně celou mrkev nebo kousek kedlubny.
Děti
- Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Kolik je “trochu misa”? :D Bude to mé poprvé, tak nevím, zda mám dát trochu jako kuličku hrášku, nebo čajovou lžičku nebo …? Děkuji :)
Lahodná rychlá MŇAAAAM dekujem JJ ♥️