Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Patizonová pánev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednoduchá a nezabere vám mnoho času.

Ingredience
  • bílý patizon
  • loupané mungo fazolky
  • quinoa
  • cibule
  • olej
  • extra panenský olivový olej
  • kmín
  • černý kmín (černucha/Nigella sativa)
  • růžový pepř
  • bílý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • strouhaný kokos

Malá Emička spolkla pecku ze švestky a skončila v nemocnici na sonografii břicha, <...

Jak připravit patizon s mungem a quinoou

  1. Quinou uvařte a nechte stranou.
  2. Mungo uvařte a nechte stranou.
  3. Na pánev nalijte olej, přidejte kmín a černuchu, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený patizon. Jemně restujte, aby se aktivovalo koření. Podlijte vodou, osolte, promíchejte a vařte, dokud patizon nezměkne.
  4. Přidejte quinou, mungo a dobře promíchejte. Opepřete a přidejte citrónovou šťávu a opražený strouhaný kokos.
  5. Na talíři pokapejte troškou panenského olivového oleje a přidejte nasekanou petrželku.

Praktické

  • Kokos opražte na suché pánvi, opravdu jen lehce, než začne vonět.
  • Nevynechte koření ani citrónovou šťávu.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Místo quinoy můžete přidat jakokouliv obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.