Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Penne s květákovými listy a cibulí

Uvařeno
bez mléka

I květákové listy se dají použít v kuchyni, takže nebudeme plýtvat a připravíme si tyto jednoduché a přitom velmi chutné těstoviny.

Ingredience
2 porce
  • 200 g těstovin penne
  • listy květáku
  • cibule
  • olej
  • hořčičná semínka
  • pepř
  • sůl

Většinou se rodiče snaží přivést na zdravou stravu své potomky, když jsou ještě v dětském věku. Rodiče Dagmary se ke ...

Jak připravit penne s květákovými listy a cibulí

  1. Vyberte pěkné listy květáku a nakrájejte na proužky.
  2. Na pánev nalijte olej, vložte nakrájenou cibulku, hořčičné semínko a začněte restovat. Když cibule změkne, přidejte květákové listy, pokropte vodou, osolte a opepřete. Vařte, dokud listy nejsou měkké.
  3. Uvařte těstoviny, sceďte je a přidejte do pánve k listům. Promíchejte a nechte na plameni ještě 2 minuty, aby se chutě propojily.

Praktické

  • Použijte ideálně BIO květák, kde máte jistotu, že listy nejsou chemicky ošetřené.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Pokud nemáte listy, tak použijte květák. Tento recept je jen malinká ukázka toho, že ne všechno musí skončit v koši.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let. Pro děti můžete listy také rozmixovat.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav
26. 11. 2023

Děkujeme

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.