Prodej mlékovaru Soyabella v České Republice » Jíme Jinak

Prodej mlékovaru Soyabella v České Republice

Autor , Rubrika Právě se děje, 07.01.2014

Na vaše četné dotazy, kdy bude opět v prodeji mlékovar Soyabella, musíme říct, že nevíme. Výrobce má vyvíjet inovovaný model, ale v prodeji ještě není.  Původní model není v ČR ani jinde v Evropě už k sehnání. Testujeme s Helčou několik různých mlékovarů, ale popravdě řečeno, žádný zatím není tak dobrý jako Soyabella, tak vám nemůžeme ani žádný další doporučit. Jakmile narazíme na vhodný mlékovar, nebo když přijde výrobce s novým modelem Soyabelly, budeme vás o tom na stránkách hned informovat.

Soyabella

 

  • materiály

    SERIÁL: Jak na zimu?

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Ukážeme vám klíčové souvislosti pro biologickou zimu
    • Jaké konkrétní potraviny patří do zimního jídelníčku
    • Jak ledviny ovlivňují náš život jak je posílit.
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail.

    Chci poslat seriál ZDARMA
  • Neuvěřitelných 71 komentářů. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Profilová fotografie na Facebooku

    Můžu se prosím zeptat zda nemáte nějaké zkušenosti s MioMatem ?Děkuju

    Testovaly jsme ho a při pokusu o kaši nebo pudink z obilí jsme ho zavařily. Na nějaké běžné vaření a mixování (ovoce, zelenina apod.) asi dobré, ale na to stačí ponorný mixér 🙂

    Dobrý den,

    chtěla jsem se zeptat, zda nemáte nějaké aktuální informace o prodeji Soyabelly v ČR? Děkuji

    Petra

    Bohužel Soyabella byla z českého trhu stažená pro velkou poruchovost.

    Ach ne, doufala jsem, že se připravuje nějaká vylepšená verze, která je těsně před uvedením do prodeje v ČR. 🙁
    Takže verze, které se prodávají na evropských či USA e-shopech, se v ČR prodávat neplánují?
    Velmi děkuji za info, dělala jsem si na ni zuby.

    Informovaly jsme se, kde se dalo a výsledek je, že v zahraničí se upravil návod a záruka, která říká, že budete-li v něm vařit kaše, nemáte právo na reklamaci. Mléko uvaří kde co, ale když chcete kaši, většina mlékovarů to neutáhne, zavaří se nebo napálí a to je časem zničí. Tak to takhle ošetřili.

    Dobrý den, dnes jsem dostala Soyabellu od maminky, prý už k vánocům 🙂 , objednala to od známe z Anglie. Chtěla jsem se zeptat, zda by neměl k tomu někdo tu knížku v češtině? Vařím synovi rýžo-mandlové mléko. Nevím jak ho udělat v Soyabelle, když mandlové mléko se dělá tlačítkem Mill, kde se to jen rozdrtí. Děkuji za každou radu Eva

    Ja se hned chytnu tematu. Pokud jste, Evi, zkousely mlekovaru vice, nechcete o tom napsat podrobneji? Jaky si koupit a neprohloupit? Ja kase moc nevarim, takze moje kriteria jsou mleko a mleti. Mate nejaky tip? Predem dekuji.

    pak je to jedno, mléko udělají všechny 🙂 Mletí uměla jen soyabella, protože měla košíček, který jiný mlékovar neměl

    Dobré ránko, já zvažuji pořídit na přípravu kaší „pomalý hrnec“. Večer bych dala ingredience do hrnce a ráno můžeme snídat teplou kaši:-) Nemáte někdo zkušenost? Kamarádka je s ním moc spokojená, má ho léta, ovšem kaše v něm nedělá. Hrnec by měl vydržet, spíše by mě zajímalo, zda dlouhá doba přípravy při nízké teplotě obiloviny neznehodnotí.

    Já v něm kaše dělám často. Jen je potřeba vychytat dobu a množství vody. Doporučuji koupit takový, kde je možné nastavit odložený start, což my nemáme :-(. Také by mě zajímal názor na dlouhou dobu přípravy při nízké teplotě.

    to je právě problém,nemůžeme vychytat nějaký mlékovar, který by dělal kaše spolehlivě místo náročného laborování, za jakých podmínek se kaše udělá, kdy se připálí a kdy se mlékovar v půlce procesu vypne, za žádný z testovaných bych zatím ruku do ohně nedala 🙁 Připravovat některá jídla v pomalém hrnci delší dobu při nízké teplotě není problém. Potíž je v elektrice, když už bychom chtěli ideál. A taky by se takto neměla vařit všechna jídla. Pokud jde o uchování teplého obilí, je taky možnost uvařit večer, schovat do peřin či deky a ráno mít teplé. Nebo uvařit ráno a mít teplé k obědu atd.

    Prý je výborný na maso 🙂 Já v něm zkoušela to obilí a je to fajn, ale nedělala bych to denně. Mě tedy nevyhovovala elektrika a taky to, že to zabírá moc místa v kuchyni. čili: připravovat některá jídla v pomalém hrnci delší dobu při nízké teplotě není problém. Potíž je v elektrice, když už bychom chtěli ideál. A taky by se takto neměla vařit všechna jídla. Pokud jde o uchování teplého obilí, je taky možnost uvařit večer, schovat do peřin či deky a ráno mít teplé. Nebo uvařit ráno a mít teplé k obědu atd.

    Dobrý den, mě napsali to stejné. Že je to z důvodu, že v ČR není servis. Moc ráda bych si Soyabellu koupila, ale bohužel nemohu sehnat. Nemáte náhodou někdo nějaký typ? Děkuji Lenka

    DObrý den Jani,zkoušela jsem objednat Soyabellu ze Slovenska a napsali mi,že ji dodávají jen na Slovensko.Jakou jste měla zkušenost vy?Děkuji,Jana

    Janina

    Jani, výbornou. Poslali ji obratem 🙂

    Děkuji za odpověď. To připalování dna je velký problém? Ještě jeden dotaz, je ta soyabella ze slovenska i s recepty ve slovenštině? To by bylo fain.

    Janina

    Mám to přichycené ze dna ráda, vyškrabávám to lžičkou. Není to do černa, jen prostě taková trošku připečená hmota a není jí moc. Když pudink vylévám, tak mu pomůžu stěrkou, takže uvnitř toho moc nezůstane (když nechci 😀 ) Recepty nevím, hodila jsem krabici i s papíry na půdu, protože ani ty původní od české Soyabelly nestály za nic. Jedu podle „místních“ receptů z klubu Soyabella, ty jsou luxusní a vyzkoušené.

    ahoj, holky kdo máte soabellu ze Slovenska, vše v pohodě? Došla, funguje atd? Děkuji za odpověď.

    Janina

    Nino, vše naprosto bez problémů, doručení téměř obratem, velice dobrá komunikace. Soyabella funguje, dno se – klasika – připaluje, ale mám už třetí a dělaly to všechny. Každá Soyabella je unikát a je prostě třeba věřit tomu, že tentokrát je to ten kus, který vydrží všechno 😀

    Janina

    Dneska Soyabella dorazila a už je hotový rýžovo-kokosový pudink. Celé rodině moc chyběl hlavně její zvuk, při kterém všichni nadskakují 😀 Spolu se Soyabellou dorazila i klíčící miska a tak mám dneska malé Vánoce. Soyka má jiné dno než ta předchozí a slíbila mi, že vydrží 15-20 let 😉

    Teda Jani, ty jsi doslova omládla – jiné fotky si nešlo nevšimnout. To jsem ráda že Soyabella je v něčem jiná než tady ty hodně reklamované. Dneska už mi přišlo echo, že vyrazila na cestu. Už se moc těším na mou odměnu z jarní očisty.

    Jani, jak děláš, prosím tě, rýžovo-kokosový pudink? já jedu v Soyabelle v podstatě 2 věci pořád dokola: rýžovo-jáhelno-mandlové mléko (je super jak na kakao ráno pro holky tak i na vaření a domácí zmrzlinu, jak jsem zjistila nedávno 😉 ) a pak kaši rýže-jáhly-kukuřičná krupice-mandle (taky výborná). ale jinak s ní moc neexperimentuju, tak by se nějakej jinej receptík hodil 🙂
    a jakou sis pořídila klíčící misku? já klíčila mungo na plechu mezi dvěma utěrkami, ale tak třetí-čtvrtej den se mi zdálo, že jsou na utěrce jakoby plesnivý flíčky. uvažuju o automatickém klíčidle Fresh Life, ale je pekelně drahý… jak jsi spokojená s tou klíčící miskou? děkuju, děkuju 🙂

    Janina

    Míšo, recept na rýžovo-kokosový pudink jsem našla v klubu Soyabella, kde jsou i další recepty. Mléko moc nedělám, nějak není potřeba. Klíčící misku mám keramickou ze stejného slovenského e-shopu jako Soyabellu. Spokojená jsem, miska funguje spolehlivě. Krásnou (a na stejném principu) má taky ve svém e-shopu kamarádka Radka (zivea tečka cz). Mně fungovala i ta sklenice s gázou, ale miska je jednodušší a hezčí 🙂

    a nepropadávají ti, Jani, menší semínka dolů? třeba semínka alfa alfa? jéžiš, teď jsem si všimla, že tykám, už i v předchozím dotazu… tak snad nevadí… 🙂 jak to tu sjíždím už nějakou dobu a už jsme si i psaly dřív, nějak mi to přišlo úplně automaticky. tak se snad nezlobíš… 😉

    Janina

    No já je nejdřív namočím do té spodní misky, tam je nechám tak den i dva namočené a pak jak nabobtnají, tak už nepropadávají. S tykáním nemám vůbec žádný problém, mám ho radši 🙂

    já na klíčení munga nebo čočky používám obyčejný porcelánový hrneček přiklopený víčkem od zavařovačky (nebo čímkoli), případně zavařovací sklenici, pak to ale musím dávat do temna. Namočím na několik hodin, vodu vyleju, propláchnu a pak 2-4x denně propláchnu studenou vodou, za 1,5-2dny je naklíčeno a skladuju v lednici, prý je dobré opět 1x denně propláchnout a nezavírat nádobu pevně. Zrníčka nasypu suchá do hrnečku a celou dobu klíčení a skladování je nemusím vyndavat.

    Koupila jsem si přes Radku Zrůstkovou dvoupatrovou klíčící misku a při klíčení chia semínek jsem postupovala podle jejich rad:
    spodní misku naplníme vodou zhruba do dvou třetin a do vrchní misky (s dírkami) nasypeme semínka. Pak je přiklopíme pokličkou a čekáme, jak si příroda poradí. Misku necháme stát při pokojové teplotě. Semínka chia při klíčení vytvoří kořínky, které se do spodní misky natahují pro vodu. První 3-4 dny neděláte nic, odpadá i výměna vody a proplachování. Pak již máme k dispozici rostlinky příjemné chuti. Jsou ale bílé, proto dáme pokličku pryč a necháme působit světlo, které v rostlinkách stimuluje tvorbu chlorofylu. Když zezelenají, můžeme je sypat do salátů…..
    Jelikož mám s klíčením semínek zkušenosti (semínka jsem nechávala vždy klíčit ve sklenici, proplachovala několikrát denně….vždy se dařilo), byla jsem zvědavá, jak si semínka poradí bez proplachování. Po dvou dnech jsem nakoukla pod pokličku a jak píše Radka, příroda si vážně poradila. Na semínkách se vytvořila plíseň. Nejhorší bylo z dírek vypichovat párátkem nabobtnalá chia semínka. Kdo je zná, ví jaké to jsou s…. k……. 🙂
    Příště je budu určitě proplachovat a spodní vodu vyměňovat.
    Akorát nevím, jak postupovat v případě druhého patra. Odtud se kořínky určitě do spodní misky natahovat pro vodu nebudou.

    Tak já si rovněž objednala i své sestře 🙂 Už se těším 🙂

    Hezké ránko přeji, mohu se prosím zeptat jestli náhodou už brzy nebude v prodeji Soyabella? Někde se psalo, že v květnu a ten se blíží, tak se ptám 🙂

    Soyabella nejspíš už nebude, hledáme vhodnou náhradu, momentálně každá testujeme několik jiných přístrojů a až vybereme nejlepší, tak dáme vědět.

    Ahoj, zajímalo by, mě jaký máte názor na nový Vegan star?
    -viz odkaz – http://www.vegan-star.cz/produkty-2/

    Už bych nějaký mlékovar nutně potřebovala 🙂

    Holky víme že to dlouho trvá, ale testujeme několik nových výrobníků a už se snad blížíme do finále, rozhoduji se ještě mezi dvěma druhy a pak zase budou ke koupi. Vegan star jsem také testovala a kaše se v něm vůbec nedala uvařit, vždy byla dole připálená koule a nad tím plno nepromíchané vody. A jen na mléko mi to přijde hodně drahá hračka.

    Díky, že se tomu věnujete. Soyabella mě hodně nalákala, na druhou stranu až moc často zaznívá slovo reklamace… Moc se těším, až zveřejníte tipy na jiné přístroje.

    jesterka

    Taky se už těším na výsledky testování. Už se nemůžu dočkat až budu moct nějaký objednat a hlavně vyzkoušet 🙂

    Díky moc, že to testujete. Člověk pak nebude investovat s takovými obavami většinou do drahého přístroje. Taky se těším na výsledky, nový pomocník by se hodil, soyabella mi už odešla dávno a chybí na kaše, mlíko, dezerty i jako mixér. U nového by bylo super kdyby měl taky mixér co zvládne i ořechové pasty to by pak nemělo chybu. Pokukuju po mixérech, ale ještě jsem žádný takový neobjevila.

    Bohužel něco podobného Soyabelle se nikomu nepodařilo objevit, mixér ani ořechové máslo to neumí, ale musí to zvládnout dobře kaše a mléko a vydržet.

    jesterka

    Helenko, ráda bych se zeptala na jak dlouho rozhodování vydíte? ..jestli se podaří cca do 1-2 měsíců, tak ráda vyčkám..ale pokud to vydíte ještě na několik měsíců, tak se asi vrhnu taky na slovenskou Soyabellu, protože už se nemůžu dočkat všech těch dobrůtek, o kterých tady tak hojně vyprávíte 🙂

    Už se blížíme do finále, čtyři přístroje už jsme zamítly, vybíráme z posledních dvou.

    dobry den, bude soyabella dostupna v dohledne době ?dekuju 🙂

    Bohužel Soyabella dostupná nebude, ač to byl výborný pomocník a kaše z něj byla jedinečná. Ukázalo se, že při větším užívání je víc poruchová a proto se její prodej v naší republice ukončil.

    jesterka

    tak soyabella už není dostupná ani na Slovensku. Ale na vitaline.sk je novinka MioMat 🙂 Máte s ním někdo zkušenost??

    Já jsem našla ještě Soyabellu na Slovensku – http://www.vitaline.sk, sice mi slíbili, že pošlou až další týden, tak doufám, že přijde. Dám pak vědět, jestli bude zájem.

    Tak to vy mne zajímalo 🙂 Moc bych se jej přála koupit. Prosím napište jak ho budete mít, paní Walachová.
    Paní Helenko, můžete mi poradit dle vašich zkušeností. Koupila by jste si opět Soybellu (např. ze Slovenska) nebo by jste raději vyčkala na něco nového co testujete? Já jen, abych se rozhodla správně 🙂 Zvažuji, že si Sojku koupím rovněž z SK.

    tak jo, až přijde, dám určitě vědět…

    Janina

    Díky moc za tip! Už je objednaná! A tentokrát zcela určitě vydrží všechno 😀 Těším se znovu na mléka a kaše!

    Janinko a Helenko…taky zvažuji koupi Soyabelly ze Slovenska, jen si říkám, aby nebyla poruchová, jako ty Vaše kousky. Nemám raději počkat na nový přístroj? Já nevím…

    Janina

    Ali, já už takhle nepřemýšlím 🙂 Tahle Soyabella bude prostě dokonalá a hotovo 🙂 Pán psal, že za dva roky měli jen dvě reklamace, takže evidentně na Slovensko dodávají kvalitnější přístroje 😉 A jestli se rozbije, tak to budu řešit, až to bude, teď se jenom těším na ty mňamózní pudinky a mléka a kaše. Však spousta Soyabell běží doteď a ta moje nová bude taky 🙂

    Ahoj holky, mě se Soyabella pokazila včera, přesně po roce od koupi a nepřetržitého denního používání.. 🙂 Tak jsem z toho byla docela zděšená, co teď budeme jako dělat, dcera je na obilném mléku závislák.. Dneska jsem vařila v hrnci a hned poté jsem začala uvažovat, že si ji taky teda objednám na Slovensku. Mluvila jsem dneska s paní z Traminal kvůli vrácení peněz za starou Soyabellu a říkala mi, že zatím to nevypadá, že by byl v dohledu nový model.
    Mám jenom strach, pokud si ji objednám na Slovensku a pokazila se mi, tak aby nebyl problém s vrácením peněz, protože je to přece jenom šílená částka…

    Já právě s přístrojem nemám zkušenosti a tak nevím, co mi může všechno nabídnout a o co přicházím. 🙂 Někdo říká, že jsou kaše moc řídké a že je čištění šílené… Na druhou stranu by mi v kuchyni určitě pomohla…a obilná mléka, pudinky máme moooc rádi! Tak já ještě popřemýšlím… Moc díky!

    Profilová fotografie na Facebooku

    Ali, popravdě úplně stejně kasi ci mléko nebo pudink uvaris i v obyčejném hrnci. Co mi odešla soyabella, také to tak dělám. Přesně dle receptů na soyabellu, co tu děvčata Evča s Helou nastradali 🙂 jen musíš mít odmereno cca kolik vody nalit na obili a to mě vyšlo něco přes litr na kaše (pak to dá těch cca 1,3 l i s obilím, jako max množství v soyabelle). Toto množství nám většinou vyhovuje, a kdyz ne (potrebuji třeba vic, ještě na pudink apod), tak mnozstvi všech ingrediencí adekvátně navýšim a dám uvařit do většího hrnce (to bych uz v soyabelle taky neuvarila 😉 Takže jediné co mi pak schází, je že to musím dodatečně celé mixovat a myslím, že něco se bez toho filtru pak uz v uvařené kaši tak rozmixovat nedá, třeba mandle… 🙁 prostě se to nepromixuje několikrát během varu, tudiz pekne do krémova, ale az po něm a to je ten zásadní rozdíl, s kterym je třeba kalkulovat. Jinak jsem si uz ale zvykla a vařím vše holt v hrnci. Asi uz druhou pořizovat nebudu, ještě nevím, byl to přecejen prakticky pomocník a nám běžela taky skoro denně 😉

    Děkuji Leuso, já právě na hrncích vyrostla a neznám nic jiného. Poměry a množství upravuji dle potřeby. 🙂 Kaši na snídani vařívám ráno čerstvou, obilí úplně rozvařím, a když zůstane ještě na svačinku, tak jsem ráda. Pokud to sníme všechno, tak se vaří svačinka nová..anebo se peče, atd. Právě v době půstu jsem vůbec nepekla a svačinky jen vařila a bylo mi fakt líp! Domík má taky pudinky rád, obilné mléko má do dneška, takže by mi Soyabella pomohla. A na hrubší konzistenci jsme prostě zvyklí. Asi počkám na nový přístroj, který holky testují. Soyabellu jsem si mohla objednat z Německa a neudělala jsem to. Anebo budu investovat do nového tyčového mixéru, který začíná pomalu odumírat. 🙂 S pasírovačem stále bojuji… :)))

    SOYABELLA NENÍ.
    Ale našla jsem něco podobného, jmenuje se to VEGAFINO. Možná byste se mohly kouknout, jestli ještě některá hledá, ale myslím, že soyabelle se to nevyrovná. Je u toho i výrobník tofu. Jen nesouhlasím s porovnáním mlék, trochu tam ujeli, ale to je jedno 🙂

    No mě to moc nenadchlo, je s tím patlání a v podstatě by mi stačil tyčkový mixér a nic to neuvaří. Zlatá Soyabella.

    Dobrý den,

    co byste prosím řekla na Výrobník čerstvého rostlinného mléka VEGAN STAR VR 100?

    Díky za info, Ivča

    Mně osobně nevyhovuje. A navíc neumí mléko, musíte cedit a to udělám stejně i v mixéru.

    Díky moc, to toho za ty peníze teda moc neumí 🙂 Asi tedy počkám, jak to dopadne se soyabellou, snad již brzy vydají ten nový zázrak 🙂

    Bydlíme v Německu a Soyabella se tu dá normálně objednat, tip SB 130…Tak jen tak mimochodem..

    Paní z Německa mi psala, že na webu je, ale objednat prý nejde. Nezkoušela jsem to, mám svojí doma a od distributora máme info, že staré jsou stažené z trhu a čeká se na nový model.

    Děkuji vám, tak ještě najít fakturu, domluvit se s nimi mailem a potom poslat. 🙂

    Objednala jsem si asi uplne posledni Soyabellu, kdy uz prodejce vedel, ze nebude v prodeji pokracovat (prave z duvodu vysoke poruchovosti a castych reklamaci). Je na ni stejna dvouleta zaruka, jako na vsechny pristroje, takze bud vymeni za pripadny novy model, nebo vrati penize. Doufam.
    Pres vsechny vyhody, snad bude nova Soya bude lepsi nez tato.
    Jestli jsou ostatni pristroje jeste horsi, tak je to peklo ;-)!

    Přesně tak, nemusíte se bát prodejce je velmi spolehlivý.

    A nevíte prosím vás, zda se dá ještě reklamovat? Potřebovala bych vyměnit filtr. Děkuji.

    já reklamovala v listopadu (kdy už se Soyab. neprodávala) a přístroj mi vyměnili, takže nějak to řeší. Na reklamace je nárok bez ohledu na to, jestli se věc dál vyrábí.

    Přesně tak.

    REKLAMOVAT SE ROZHODNĚ DÁ POŘÁD! Jsou velmi ochotní a vše vždy vyřešili celkem brzy,určitě se jim ozvěte a domluvte si řešení.

    udělala jsem v něm asi čtyřikrát kaši, asi pátou připálil a pak už nešel pustit 🙁

    Ahoj holky, už máte vybraný nějaký mlékovar? Soyabella už není v prodeji skoro rok, co mám místo ní pořídit?

    Zatím jsme nenašly přístroj, který by zvládl dělat kaše několik týdnů v kuse. Prozatím jsme všechny přehřály a zavařily…na mléko jsou asi dobré všechny. Za přístroj na kaši neručím zatím za žádný.

    Díky za odpověď, stačí mi dělat mléko.
    Zkoušeli jste také Vegan Star Vital? Píšete, že jste vyzkoušely více typů – já při hledání nacházím jenom tenhle. A líbí se mi že je i vnitřek v nerezu. Jen se výsledek musí ještě přecedit.

    I ten jsem odvařila a vrátila. Testovaly jsme také nějaké zahraniční modely, ale zatím nic nemůžeme doporučit.

    Zobrazit všech 71 komentářů

    Jíme Jinak