Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Řepa na fenyklu

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.

Ingredience
4-5 porcí
  • 2 červené řepy
  • 1 šálek vařených červených fazolí
  • 1/2 šálku vařených černých fazolí
  • olej
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 lžičky semínek fenyklu
  • 2 velké lžíce omáčky Teryiaki
  • čerstvá petrželka
  • basmati
  • 2 polévkové lžíce umeocta
  • kajenský pepř
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • voda

Potřebovala jsem shodit po porodní bříško a začala počítáním kalorií. Nic pro mě. Pořád jsem musela myslet na jídlo a...

Jak připravit pikantní řepu s fazolemi na fenyklu

  1. Do pánve dejte olej a přidejte hořčičná a fenyklová semínka. Jemně orestujte.
  2. Do stejné pánve přidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu, uvařené fazole, lehce osolte, posypte paprikou a kajenským pepřem.Přidejte umeocet, promíchejte, podlijte vodou a vařte, dokud řepa nezměkne.
  3. Nakonec přidejte omáčku Teryiaki , promíchejte a vařte další 1 minutu.
  4. Podávejte s uvařenou rýží a vše posypte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Nerozvařte řepu. Délka vaření se zkrátí, pokud řepu nakrájíte na malé kostičky.
  • Nezapomeňte na umeocet, který umocní červenou barvu řepy.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné fazole.
  • Místo rýže můžete podávat s jakoukoliv obilovinou.

Děti

  • Pikantní kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
9. 8. 2022

Další skvělý recept od Viery!
Jednoduchá, rychlá dobrota pro milovníky řepy a to já jsem :) Díky..

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.