- 200 g semolinové mouky
- 1 polévková lžíce oleje
- kmín
- černý kmín (černucha)
- gochugaru (chilli na kimchi)
- voda podle potřeby
- olej na smažení
Jak připravit indické krekry Sooji namak pare
- Semolinovou mouku vložte do nádoby mixéru a rozmixujte na jemný prášek.
- Do mísy dejte mouku se zbytkem suchých surovin. Promíchejte.
- Přidejte olej a promíchejte prsty.
- Pomalu přidávejte vodu a míchejte, abyste získali elastickou, ale pevnou směs.
- Vyválejte na tenko a vykrajujte kosočtverce.
- Smažte na rozpáleném oleji.
Praktické
- Nesmažte hodně kusů společně.
- Uchovávejte v dobře uzavřené skleněné nádobě.
Obměna
- Pokud nemáte gochugaru, můžete vynechat.
Děti
- Pikantní smažené jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Vierko , šlo by to péct i v troubě? Bude to o dost jiné?