Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Super křupavé rajčatové chipsy

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Máte zahradu plnou rajčat a nestíháte je jíst? Nadělejte z nich chipsy! I kdy rajčata musíme konzumovat s mírou a v sezoně, tento recept vám určitě neublíží. Jsou to velmi křehké, skoro průhledné chipsy, které vám poslouží i jako dekorace talíře. Chuťově jsou výborné, křupavé, tenké jako papír.

Ingredience
  • 6 středně velkých zralých rajčat
  • sůl podle chuti
  • čerstvé oregano
  • čerstvá bazalka
  • 1 stroužek česneku

Beáta se narodila s vrozenými vadami kyčlí, zad a malým vzrůstem. K permanentním bolestem a chození o berlích se se p...

Jak připravit křupavé chipsy z rajčat

  1. Omyjte rajčata a byliny, oloupejte česnek.
  2. Do mixéru vložte rajčata a česnek, rozmixujte. Do rozmixované hmoty přidejte oregano a bazalku natrhané na malé kousky a smíchejte je se směsí.
  3. Do vaniček sušičky nalijte směs, asi ve výšce 3-4 mm. Zapněte RAW program a usušte. V polovině sušení, kdy je již možné jej bez problémů vyjmout, otočte plát a sundejte ho z vaničky. Dokončete sušení, prsty nalámejte na kusy a ještě teplé uzavřete do sklenice.

 

Praktické

Členové Klubu mají slevu 25% na skvělou sušičku Yden.

  • Tato porce je pro jednu vaničku do mojí sušičky.
  • Uchováváme ve skleněných dózách, dobře uzavřených aby nenatáhly vlhkost
  • Na tento recept je zapotřebí sušička a vaničky nebo fólie do sušičky.
  • Pokud nemáte sušičku, připravte v troubě.

Obměna

  • Můžete ochutit i jinými bylinkami.
  • Pokud máte více vaniček do sušičky, můžete zvýšit porce ingrediencí.

Děti

  • Vhodné cca od 2 let jako dekorace jídla nebo zpestření jídelníčku. Běžne dětem dáváme, až když už potřebujeme mít nějakou náhradu za křupky, chipsy apod., jinak je na to neučíme.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Zase dobrota a zase od Vierky 👏🤩

Mám dotaz k sušení rajčatových chipsů i rajčat. Dříve jsem hodně sušila plátky rajčat, placky z rozmixovaných rajčat nebo i chipsy, které jsem mixovala na prášek a používala obdobně jako sladkou papriku na dochucování pokrmů. Pak mi občas při sušení část rajčat nebo placky zčernala. Nikdy jsem nepřišla na to, co bylo příčinou. Rajčata byla dobře zralá a nepoškozená a sušila jsem na stejnou teplotu. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Ukázat další komentáře