- 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
- 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
- červená paprika – kapie
- okurka hadovka
- polníček
- tapenáda z oliv a fazolí nebo rostlinná paštika
- Jako první si uděláme tapenádu z oliv a fazolí.
- Omyjeme polníček a necháme ho okapat.
- Oloupeme okurku a nakrájíme ji na delší hranolky.
- Kapii a tofu nakrájíme na delší proužky.
- Tortillu na chvíli ohřejeme na sucho na pánvičce a ještě teplou ji pomažeme tapenádou z oliv.
- Poklademe ji střídavě proužky tofu a zeleniny. Posypeme polníčkem a pevně zabalíme.
Kombinujeme
Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.
Praktické
Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.
Nedávejte náplně až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje a nešla by dobře zabalit.
Děti
Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.
Jak zabalit tortillu
vynecháme česnek.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Ještě foto ze zákulisí z intenzivní výroby 🙂
Výborný recept, ač to zabere chvilku času 🙂