- 1 šálek vařených fazolí cannellini
- 1 vrchovatá lžíce tahini
- citrónová šťáva
- 1/2 lžičky citrónové kůry
- sladká paprika
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
Jak připravit fazolovou citrónovou pomazánku
- Fazole namočte přes noc a poté uvařte doměkka.
- Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru se zbytkem ingrediencí a rozmixujte.
- Naservírujte do misek a lehce posypejte paprikou a čerstvou petrželkou.
Praktické
- Po rozmixování ochutnejte a popřípadě dolaďte kyselost podle vašeho gusta.
- Můžete uchovat jeden den v lednici.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jemné bílé fazole.
Děti
- Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Buďte první, kdo napíše komentář