Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Fazolový citrónový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Ingredience
  • 1 šálek vařených fazolí cannellini
  • 1 vrchovatá lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
  • sladká paprika
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Nadšení střídají slzy. Tak nějak by se daly popsat moje začátky, když jsem doma udělala revoluci a začala jíst jinak....

Jak připravit fazolovou citrónovou pomazánku

  1. Fazole namočte přes noc a poté uvařte doměkka.
  2. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru se zbytkem ingrediencí a rozmixujte.
  3. Naservírujte do misek a lehce posypejte paprikou a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Po rozmixování ochutnejte a popřípadě dolaďte kyselost podle vašeho gusta.
  • Můžete uchovat jeden den v lednici.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv jemné bílé fazole.

    Děti

    • Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

    Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    64 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Indický Moonglet (bez lepku)

    Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

    Pomazánka z fazolí a škumpy

    Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

    Pomazánka Za’atar

    Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

    Pikantní mungo pomazánka

    Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

    Houbová paštika

    Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

    Brokolicová pečená placka

    Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...