- půlka malého pak Choi (pekinské zelí)
- 2 ředkvičky
- 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
- rýžová miso pasta
- na ozdobení: petrželka
Jak uvařit jarní miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
- Vaříme asi jen 5 minut.
- Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou petrželkou.
Praktické
- Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
- Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
- Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Mnam ♥️
Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.