- hlíva ústřičná
- tofu natural
- olej
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvá petrželka
- sůl
- 80 g kešu
- asi 150 g vody
- citrónová šťáva
- lahůdkové droždí
- kajenský pepř
- sladká paprika
- kmín
- bílá cibule
Jak připravit hlívu s krémovou omáčkou s tofu
- Kešu oříšky namočte na několik hodin do vody.
- Poté je slijte, vložte do mixéru společně s čistou vodou, solí, sladkou paprikou a citrónovou šťávou. Rozmixujte do hladka, abyste získali spíše tekutou konzistenci. Dejte do lednice odpočinout.
- Hlívu dejte na pánev vyloženou pečicím papírem, lehce ji osolte, pokapejte olejem a pečte dozlatova.
- Zatímco jsou houby v troubě, na pánev nalijte olej a přidejte kmín s nakrájenou bílou cibulí. Jemně orestujte, poté prsty na cibulku rozdrobte tofu, posypte lehce kajenským pepřem, promíchejte, podlijte vodou a pár minut poduste.
- Nyní na tuto směs nalijte kešu smetanu, podle potřeby ještě dosolte, promíchejte a pokračujte ve vaření. Kešu omáčka začne hned houstnout a dostane krémovou konzistenci. Jakmile je hustá, přidejte lahůdkové droždí a promíchejte.
- Na talíř dejte pečenou hlívu, navrch přidejte tofu a nakonec posypte čerstvou cibulkou a petrželkou.
Praktické
- Použijte jako přílohu a pro doplnění kompletního talíře.
- Zbylou kešu smetanu uchovávejte maximálně dva dny v lednici.
Obměna
- Můžete vynechat pálivý kajenský pepř.
- Místo hlívy můžete použít i jiné houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme kajenský pepř a ubereme sůl, olej a ostatní koření.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Sobotní oběd a zase s Vierkou 🙏❤️
Sobotní večeře, po skvělém plavání v řece Metuji 🙂