Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Růžové hnízdo z rýžových nudlí

Uvařeno
bez lepku

Rychle jednoduché jídlo, které hraje barvami i chutěmi.

Ingredience
1 porce
  • 75 g tofu
  • 55 g rýžových nudlí
  • olej
  • mandle
  • mrkev
  • pórek
  • červená řepa
  • ředkvičky
  • černá sezamová semínka
  • bílá sezamová semínka
  • kukuřičný škrob
  • sůl
  • kajenský pepř
  • koření pěti vůní
  • čerstvá petrželka
  • umeocet

Za každou větou jsem si musela odkašlat, antibiotika už mi nezabírala.

Jak připravit nudle na růžovo se zeleninou a křupavým tofu

  1. Na pánev dejte olej, na kostičky nakrájenou červenou řepu, sůl, trošku umeocta  a trochu vody. Vařte několik minut, aniž byste tekutinu příliš vyvařili.
  2. Na další pánev dejte olej, na kostičky nakrájenou mrkev, pórek, mandle a špetku koření pěti vůní. Jemně osmahněte, podlijte velmi malým množstvím vody. Ke konci vaření přidejte také na kostičky nakrájené ředkvičky.
  3. Tofu v míse rozdrobte, lehce osolte a posypte kukuřičným škrobem, dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na prudkém ohni osmahněte tofu a míchejte, dokud nezezlátne. Nakonec přidejte sezamová semínka.
  4. Připravte nudle tak, jak je uvedeno na obalu. Jakmile jsou hotové a okapané, vložte je do pánve s řepou a promíchejte.
  5. Podávejte jako hnízdo nebo jak chcete, posypané zeleninou, křupavým tofu a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Recept je na jednu porci, zeleninu připravte podle toho, kolik jí sníte.
  • Nezapomeňte na umeocet, který krásně umocní červenou barvu řepy.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zrovna jsem dojedla a musím říct, že tenhle recept je sice logisticky trochu složitější, ale zato extrémně luxusní, dali jsme ho nakonec napůl s manželem :-D

Krásný den, kde se dá prosím sehnat koření pěti vůní?🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.

Vietnamská nádivka

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Lahanorizo

S tímto receptem se podíváme do řecké kuchyně. I v originálu je recept veganský a je tak jednoduchý a rychlý, že mu nejde odolat. Doufám, že i vám zachutná...