Jak připravit rychlou krémovou polévku
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme dýni, fenykl a čočku, osolíme a krátce orestujeme. Poté zalijeme ohřátým vývarem nebo vodou, přidáme skořici a semínka fenyku a vaříme cca 15 minut nebo tak, aby byla čočka a zelenina měkká. Po uvaření vše přelijeme do mixéru, přidáme 2 lžíce smetany a rozmixujeme do hladka. Dle chuti ještě dosolíme či dochutíme troškou skořice.
- Polévku podáváme s praženými pekanovými ořechy a dozdobíme rostlinnou smetanou.
Praktické
- Pro bezlepkovou variantu volte mandlovou, kešu či sójovou smetanu.
- Pro verzi bez sóji použijte jinou, než sójovou smetanu.
- Polévku podáváme například s domácím kváskovým chlebem či plackami.
Obměna
- Namísto žluté čočky můžete použít červenou čočku nebo jinou luštěninu. Můžete do ní spotřebovat také uvařenou luštěninu z předchozího vaření a chytře tak zužitkovat přebytky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňam ♥️
Vynikající, fenykl jsem si zamilovala :)