- 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
- muškátový oříšek
- olej
- cibule
- pepř
- sůl
- voda
- citrónová šťáva
- mandlové mléko
Jak připravit fazolovou krémovou polévku s cibulkou
- Večer namočte fazole do vody a druhý den je uvařte. Trvá to přes hodinku, fazole musí být dostatečně měkké. Vylijte vodu, ale ne všechnu. Trošičku jí tam nechte.
- Poté nastrouhejte na fazole muškátový oříšek, osolte a přidejte trochu mandlového neslazeného mléka. Vařte 5 minut. Dejte do mixéru a rozmixujte na jemný krém.
- Na pánev dejte olej a na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahněte, osolte a opepřete. Do misky naservírujte polévku, pokapejte olivovým olejem, citrónovou šťávou a přidejte osmahnutou cibuli. Na cibuli nešetřete, je tam výborná.
Praktické
- Když začnete mixovat, tekutiny raději přidávejte pomalu, aby polévka nebyla moc řídká.
- Samozřejmě mandlové mléko nesmí být slazené.
Obměna
- Tuto krémovou polévku můžete ozdobit nejen cibulí, ale i sevem.
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Bez pepře a s menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Vynikající polévka 👍🏻
Jednoduchá a rychlá polévka, jelikož fazole už jsem měla uařené. Ten citrón se tam skvěle hodil. Musela jsem ho dát víc, jak mi v tom chutnal