Jak připravit libyjskou polévku Shorba jinak
- Připravte si směs koření baharat.
- Cibuli a mrkev nasekejte nadrobno.
- V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a mrkev a orestujte. Posypejte baharatem a znovu osmahněte.
- Přidejte cizrnu, rajčatovou šťávu, sůl a vařte, dokud polévka mírně nezhoustne.
- Přidejte risoni a vařte dalších šest minut. Posypte čerstvou petrželkou.
Praktické
- Pokud vaříte cizrnu předem, tento recept vám nezabere mnoho času.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné..).
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatovou šťávu.
Obměna
- Na tento recept jsou risoni velmi vhodné. Určitě nebude problém je koupit. Pokud ano, použijte jakoukoliv jinou drobnou těstovinu.
- V létě místo rajčatové šťávy použijte větší velmi zralé rajče. Spařené, oloupané a nakrájené na kostičky.
Děti
- Kořeněné jídlo vhodné pro větší děti.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Preskočila som raňajky,tak dnes do dvojice k hlavnému jedlu, bez cícera s batátom..mňam
Výnimočne “mokrá” večera (s fazuľou),pekne zahriala a odpadlo lovenie korenia ( hrebíček,nové..),určite zopakujem