- kus červeného zelí
- 2 batáty
- 1 červená cibule
- domácí koření Cajun
- olej
- 1 lžička pasty umeboshi
- pažitka
- hrst čočky
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
Jak připravit pikantní polévku s batáty a čočkou
- Do kastrolu dejte olej, rozpalte ho a přidejte na kusy nakrájené batáty, cibulku a zelí. Několik minut šetrně orestujte.
- Posypte orestovanou zeleninu cajunskou směsí, znovu kratičce orestuje, zalijte ohřátým vývarem nebo vodou, přidejte čočku a vařte do změknutí zeleniny.
- Nyní přidejte do polévky pastu umeboshi, promíchejte ochutnejte a dosolte.
- Poté ponorným mixerem polévku lehce rozmixujte. Opravdu jen malinko, aby to nebyla kaše.
- Servírujte posypané pažitkou.
Praktické
- Čím menší kostičky zeleniny, tím rychlejší příprava, prakticky bude záležet na čočce kterou použijete.
Obměna
- Místo umeboshi pasty můžete použít umeocet.
- Můžete použít jakoukoliv čočku nebo jinou luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
“Mňam, to chutná jako rajská!” řekla mamka, když ochutnala 😀 No vážně to chutnalo jako rajská i když kolem rajčat to ani neproběhlo 😀 Navíc jsem neměla červené zelí a ani červenou cibuli. Všechno jen bílé. A místo čočky jsem dala cizrnu, tak nevím čím to bylo. Možná tou umeboshi pastou 🤷♀️😀 Každopádně výborná 👍😊