- topinambury
- celer
- cibule
- česnek
- sůl
- voda
- gomasio
- dýňový prášek
- prášek z červené řepy
- čerstvá petrželka
- olej
- citrónová šťáva
Jak připravit celerovo-topinamburový krém
- Do hrnce dejte na malé kousky nakrájený topinambur, cibuli, česnek a celer. Přidejte vodu a vařte, dokud zelenina není měkká.
- Vložte vše do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Osolte a promíchejte.
- Naservírujte na talíř, posypte petrželkou, gomasiem, práškem z červené řepy, dýňovým práškem, zakápněte citrónovou šťávou a kapkou oleje. Na fotce je i špalda s gremoládou, kterou můžete vynechat.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Na fotce jsou i nugetky z černých fazolí, které se k tomuto krému skvěle hodí.
- Nezapomeňte na citrónovou šťávu, stačí málo, ale nevynechte jí.
Obměna
- Nemusíte použít žádný z prášků na ozdobení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Výborná polévka 😊 Sice jsem neměla prášek z řepy ani dýně, ale přidala jsem trochu nakrájené dýně kvůli barvičce. Vůbec to nevadilo a byla vynikající. Děkujeme 😊