Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Nuggets z černých fazolí

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Ingredience
4 porce
  • 1 mrkev
  • 70 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek uvařených černých fazolí
  • 2 lžíce tamari
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce veganského parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • cizrnová mouka
  • rýžová mouka
  • strouhanka
  • sladká paprika
  • olej na smažení
  • olivový olej

Michaela se na vysoké škole při výšce 162 cm dostala na váhu 84,7 kg a přivodila si tak krom komplexů z vlastního těl...

Jak připravit smažené fazolové nugetky

  1. Do sekáčku vložte cibuli, česnek, mrkev a celer. Rozsekejte. Na pánev nalijte olivový olej, rozheřejte ho a přidejte nasekanou směs, zlehka orestujte
  2. V misce vidličkou rozmačkejte uvařené černé fazole, přidejte orestovanou směs, hořčici, tamari, veganský parmezán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dejte na 1 hodinu do lednice odležet.
  3. Mezitím si připravte těstíčko smícháním cizrnové mouky s vodou, solí a mletou paprikou. Nechte také odležet.
  4. Nyní vyndejte směs z ledničky a vytvořte nugetky. Do misky nasypte rýžovou mouku a obalujte postupně všechny nugetky. Pak je obalte v těstíčku a nakonec ve strouhance. Mně těstíčko na obalování zbylo, tak jsem udělala dvojitý obal. Namočila jsem nugetky znovu do těstíčka a znovu je obalila ve strouhance.
  5. Hotové nugetky osmažte a nechejte na savém papíru, aby se do něj nasál přebytečný olej.

Praktické

  • Jak směs na nugetky, tak těstíčko může odpočívat i několik hodin. Klidně si je připravte předem.
  • Dvojobal vám zajistí to, že vám nugetky neprasknou a budou se lépe smažit.
  • Pokud chcete bezlepkovou verzi, na obalování použijte bezlepkovou strouhanku, třeba kukuřičnou.

Obměna

  • Můžete použít i jiné fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
17. 11. 2022

Opravdu vynikající!!! První várka jako ne moc kulaté kuličky, druhé jsem rovnou trochu splácla a bylo to super, moc dobrý :)

DaviPeti
8. 11. 2021

Dá se strouhanka nahradit např. kukuřičnou polentou?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.
11
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...