- 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 2 sladká jablka
- 100 g rozinek
- 60 g mandlí
- vanilka
- citrónová kůra z bio citrónu
- 50 g oleje
- 18 g prášku do pečiva
- skořice
- 100 g ovesného mléka
Jak připravit hromádky ála štrůdl
- Do mísy nastrouhejte jablka a citrónovou kůru.
- Nasekejte na hrubo mandle.
- Přidejte mandle a všechny ostatní ingredience do mísy k jablkům a lžící a pak rukou promíchejte.
- Na plech vystlaný pečícím papírem za pomoci lžíce sázejte hromádky.
- Pečte v troubě asi 20 minut na 190°C.
Praktické
- Doba pečení bude záviset na vaší troubě.
- Používaejte kůru pouze z bio citrónů.
Obměna
- Jakékoliv rostlinné mléko.
- Pokud nejste zvyklí na přírodní sladkost, zkuste přidat slad nebo sirup.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
- Pozor na kusy mandlí.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Dělala jsem z poloviční dávky a z pohankové, čirokové a jáhlové mouky. Připadaly mi takové trochu “zdrcnuté”, asi tou moukou, ale chuťově dobré a manžel, cukrovkář, pro kterého jsem je pekla, byl spokojený. Prý dobré👍
Tak jsem dneska upekla k svačině, moc mi chutnají. Věruško tvoje a Klárky recepty jsou prostě úžasný. Celá kuchyň voní po skořici.