Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a chuti.

Ingredience
  • shishito papričky
  • jalapeňo papričky
  • olej
  • pár stroužků česneku
  • cibule
  • sezamová semínka
  • čerstvá petrželka
  • 1 lžíce tamari
  • 1 zarovnaná lžička gochugaru (chilli na kimchi)
  • rýžová mouka
  • voda podle potřeby

Kvůli zánětu štítné žlázy se mi po třetím porodu nedařilo zhubnout posledních pár kil z 30, které jsem v těhotenství ...

Jak připravit papriky ála korejské kkwarigochu-jjim

  1. Papriky očistěte a posypejte rýžovou moukou.
  2. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Osmahněte.
  3. Papriky vložte do pánve s cibulí, dobře promíchejte a podlijte vodou. Vařte asi 7 minut.
  4. V malé misce smíchejte tamari s gochugaru a vodou.
  5. Po 7 minutách papriky přelijte omáčkou, posypejte sezamovými semínky a vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  6. Při servírování posypejte petrželkou.

Praktické

  • Můžete podávat např. jako přílohu k rýži a nebo jako náplň do placek. Já jsem si je použila na špagety.
  • Podle toho, jak a na co chcete recept použít, můžete pozměnit konzistenci. Do placek a jako přílohu nechte vyvařit hodně omáčky. Na rýži a na těstoviny nechte omáčku vlhčí.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv papriky. Stačí je nakrájet na menší kousky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Já si snad ty shishito papričky zasadím, tohle jsou jídla přesně podle mého gusta. Dělám hodně podobné, jen přidávám na množství polovinu cukety (ideálně .Costata Romanesco). Díky za tyto asijské recepty.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

15
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Veganský Dolsot Bibimbap (fotopostup)

Veganský Dolsot Bibimbap je jídlo inspirované tradičním korejským receptem. Pikantní jídlo připravované ve speciálním hrnci dolsot, který však pro přípravu...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Cuketové lodičky

Letní recept, do kterého můžete využít i přerostlé cukety.