- 2 hrnky vařených fazolí
- 1 hrnek vody z fazolí/vývar/voda
- 1 cibule
- 2 petržele
- kus bílého zelí
- 1 hrnek kvašeného zelí
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce tamari / sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce rostlinné smetany
- trochu vody
- olej
- sůl
Jak připravit výborné fazole na kyselo
- Zeleninu očistíme a pokrájíme. Cibuli na kostičky, petržel nastrouháme na hrubo, zelí pokrájíme na proužky, kvašené zelí překrájíme, aby nebylo dlouhé.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, osolíme, pokmínujeme a krátce orestujeme.
- Přidáme petržel a zelí a společně krátce orestujeme, pak podlijeme a pod pokličkou dusíme do změknutí zelí, cca 15 minut.
- Přidáme fazole, prolisovaný česnek, majoránku a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.
- Zavaříme škrob, obsah zhoustne.
- Vypneme, přidáme kysané zelí a smetanu.
Praktické
- Tekutiny přidávejte postupně podle potřeby, abyste neměli místo hlavního jídla polévku.
- Pokud je obsah řídký, přidejte škrob, je-li příliš hustý, přidejte vodu/vývar.
Obměna
- Místo petržele můžete použít pastiňák, mrkev či jinou kořenovou zeleninu.
- Smetanu můžete vynechat a škrob nahradit kuzu.
Děti
- Pokrm je vhodná pro děti od 2 let, které už jsou zvyklé na velké luštěniny.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Z malých fazolí, ale mňamka 🙂👍
Skoro jsem zapomněla vyfotit a už jsem ujedla jeden polentový knedlík 😂 Dala jsem ranné zelí. Výborné, děkujeme 😊