Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kokosové zelí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Jednoduchý a rychlý recept, vhodný ke každé obilovině i luštěnině, skvělá volba, pokud nemáte moc času na vaření – během pár minut budete mít na stole lahodné jídlo vonící kořením.

Ingredience
  • kus fialového zelí
  • kus pórku
  • několik růžiček květáku
  • olivový olej
  • kokosové mléko
  • umeocet
  • asafoetida
  • garam masala
  • sušené kari listy
  • kmín
  • petrželka
  • kajenský pepř
  • sůl

Diagnóza zněla rakovina 3. stupně. Marcelu čekal klasický postup – chemoterapie, operace a ozařování. Navzdory ...

Jak připravit krémové zelí s kokosovým mlékem

  1. Na pánev dáme olej a přidáme koření, nasekané zelí, pórek a květák. Osolíme, promícháme a osmahneme.
  2. Zalijeme troškou vody, přidáme umeocet a dusíme.
  3. Jakmile je zelenina měkká, přidáme kokosové mléko, promícháme a vaříme do zhoustnutí.
  4. K zelí jsem dala obyčejnou čočku s rýží a na talíři posypala petrželkou.

Praktické

  • Hustotu pokrmu si přizpůsobte sobě. Já dělala hustější.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Můžete použít i bílé zelí.

Děti

  • Kořeněné, lehce pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

47 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

To byla zase nirvána! ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...