Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna léto

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Ingredience
  • velká cuketa
  • 1 lžička gochujangu (chilli na kimchi)
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička tahini
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce rýžového octa
  • olej
  • gomasio
  • pažitka

Potýkala jsem se se spoustou zdravotních problémů, které jsem se řešila léky. Chtěla jsem to změnit a tak jsem hledal...

Jak připravit nudle z cukety s pikantní omáčkou

  1. Cuketu pomocí spiralizéru nakrájejte na spirály a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  2. V misce smíchejte tahini, tamari, sirup, gochujang a ocet s vodou, aby se vše dobře rozpustilo.
  3. Do woku dejte olej a cuketu a osmahněte.
  4. Zalijte omáčkou a vařte na prudkém ohni, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.
  5. Posypejte gomasiem a pažitkou.

Praktické

  • Pokud nevlastníte spiralizér, nakrájejte na tenounké nudličky.
  • Cuketu nezapomeňte trochu osolit, změkne a nebude se tolik lámat.
  • Podávejte teplé nebo ještě lépe vychladlé.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

    Děti

    • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    19 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Asi se při editaci receptů stala chyba. Ano je tam gochujang, ale není to chili na Kimchi. Jak je to v uvozovky napsáno. Chili ma Kimchi je Gochugaru.

    Andrea K.
    1. 8. 2023

    Ďalšia rýchla dobrota od Vierky❤️ Mnaaam

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Zelenina s omáčkou Mitarashi

    Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

    Řepa se špaldou

    Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

    Mls na špejli

    Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

    Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

    Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

    Placičky s čínskou omáčkou

    Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

    Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

    Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.