- pohanka
- tempeh
- olej
- mletá sladká paprika
- lisovaný česnek
- kmín
- semínka černuchy
- kešu oříšky
- mizuna
- sůl
- tamari
- sezamové semínko
Jak připravit kořeněnou pohanku s tempehem
- Dobře propláchnutou pohanku uvařte a dejte stranou.
- Do pánve dejte olej, kmín a semínka černuchy, prolisovaný česnek, sladkou papriku, na kostičky nakrájený tempeh, sezam, kešu a orestujte.
- Přidejte tamari a trochu vody. Vařte pár minut na vysoké teplotě, poté vsypte pohanku, osolte, promíchejte a na pár sekund dovařte.
- Místo obvyklé petrželky jsem jako posypku použila mizunu.
Praktické
- Po uvaření proplachuji pohanku studenou vodou, aby se tolik nelepila.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete použít i jinou libovolnou obilovinu dle vaší chuti.
- Místo mizuny použijte na posypku petrželku nebo rukolu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale uberem olej, sůl a koření.
- Pozor na kešu ořechy vcelku.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Vynikající 👌
Zo zvyšku ryže +šampiňóny,mrkva,listy reďkovky a cvikly,kimchi…bola opäť rýchla a chutná večera_upršaný pozdrav zo Slovenska do slnečného? Talianska😀