- Do hrnce dáme vařit vodu se špetkou soli.
- Omyjeme mrkev a cuketu.
- Na kráječi vyrobíme dlouhé spirálky z mrkve a cukety.
- Když vody přijde k varu, vložíme do ní připravené zeleninové špagety.
- Necháme přijít k varu a ihned přecedíme.
- Propláchneme krátce ve studené vodě, aby se zastavil var a špagety zůstaly pevné.
- Do hotových špaget vmícháme tofunézu a horčici.
- Zeleninové špagety můžeme jíst jen tak – jako zeleninovou přílohu, můžeme je podávat s jakoukoli omáčkou nebo dochutit některou ze zálivek na salát nebo jako my v tomto receptu pomocí tofunézy a hořčice.
- Při blanšírování špagety nevaříme, jen spaříme – můžeme je také jen přelít vroucí vodou.
- Při krátké tepelné úpravě zůstává v jídle více vitamínů než při dlouhém vaření.
- Zeleninové špagety můžete nechat také syrové a přidat do syrových salátů nebo dát na pečivo s pomazánkou.
- V teplých měsících špagety nemusíme ani blanšírovat a podáváme je zcela syrové.
- Zeleninu můžete dát podle zásob a chuti, na špagety potřebujeme podlouhlé druhy.
- Do špaget můžeme přidat semínka, koření, čerstvé bylinky nebo je zkombinovat s tempehem, tofu apod.
Děti
Blanšírovanou zeleninu můžeme podávat od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
dagbri – jestli to mají v domácích potřebách, to fakt nevím.Já jsem si to objednala v eshopu delimano jako spiralizer-brava.
Na jakém kráječi to děláte?