Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Pak choi polévka

Uvařeno
sezóna podzim
sezóna zima

Tato polévka vás nejen pořádně zahřeje, ale i zasytí. Je rychlá na přípravu a můžete jí obměňovat podle vaší fantazie.

Ingredience
1 porce
  • 1 mrkev
  • 1 červená řepa
  • kousek pórku
  • domácí kimchi
  • pak choi
  • tamari
  • sezamové semínko
  • čerstvá cibulka
  • tofu
  • nudle na ramen
  • sůl

Dobrý den Evi, všem z JJ ! Mám potřebu Vám napsat :-) Doufám, že to nevadí. Musím říct, že stravování podle vašich ra...

Jak připravit polévku s pak choi

  1. Nakrájejte všechnu zeleninu a poskládejte do hrnce.
  2. Zalijte vodou, přidejte sůl, tamari a přikryjte poklicí.
  3. Uveďte k varu a přidejte několik lžic kimchi. Znovu povařte, dokud pak choi nezměkne.
  4. Nakrájejte tofu a položte na zeleninu, přidejte nudle a vařte 4 minuty.
  5. Nakonec hotové jídlo posypte opraženým sezamem a čerstvou cibulkou.

Praktické

  • Všechnu zeleninu naskládejte do hrnce, nebude se míchat.
  • Použila jsem korejský Dolsot, vařte v jakémkoliv hrnci s poklicí. Dolsot mám ráda, protože jde na stůl a jídlo se servíruje přímo v něm.
  • Doba vaření nudlí bude záležet na výrobci. Na ramen stačí 4 minuty.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové nudle (např. rýžové).

    Obměna

    • Pokud vám nevadí, že řepa vše obarví, klidně jí použijte kvůli chuti. Pokud nechcete jídlo do červena, vynechte ji a nahraďte třeba daikonem.
    • Můžete použít jakékoliv nudle.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let. Pokud vaříte pro děti, můžete vynechat kimchi. Děti od 2 let kimchi mohou, ale je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

    Co je Pak choi

    • Pak choi Brassica rapa subsp. chinensis by se neměl zaměňovat s „čínským zelím“, Brassica rapa subsp. pekinensis. Pak choi připomíná mangold, má listy s křupavými, velmi světle zelenými žebry a kompaktními, tlustými listy. A neměl by se ani zaměňovat s „čínskou brokolicí“ Brassica oleracea var. albogabra, běžně nazývanou původním názvem kai-lan.  Pak choi je bohatý na minerální soli, bílkoviny, vlákninu, vitamíny A a C. Stejně jako u jiných odrůd zelí je pro zachování jeho nutričních vlastností je vhodné nevařit ho dlouho.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    31 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Veganská libyjská Shorba

    Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

    Šafránové kroupy

    Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

    Zelený Ramen

    Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

    Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

    Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

    Dušené zelí z jednoho hrnce

    Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce