„půlomáčka“ od Davida » Jíme Jinak

„půlomáčka“ od Davida

Autor , Rubrika Hlavní jídla, Recepty, Vaše recepty, 31.03.2014

Štítky:

Základní informace

Recept vznikl velice rychle, hodí se pro všechny, kdo rád jednoduché jídlo, třeba k večeři

Ingredience a pomůcky
  • ječné kroupy,
  • velké bílé fazole
  • mrkev, daikon, pórek
  • sezamový olej
  • umeocet
  • koriandr
  • sůl
  • kondiment z řasy
  • listová zelenina
  • paprika
  • pickels
  • naklíčené mungo
  • sój.smetana
  • jabl.koncentrát
Postup

Kroupy uvařit dle zákl. receptu, fazole přes noc namočit pak uvařit-rozvařit dle zákl. receptu dochutit umeoctem a rozmixovat, na sez. oleji osmahnout pórek s nastrouhanou mrkví a daikonem, podusit, osolit, ochutit umeoctem a rozemletým koriandrem a dusit 10min, přidat rozmixované fazole a smíchat(přip. dolít zel. vývarem pro řidší konzistenci), na talíři doplnit zel. salátem s kouskem čer.papriky, pickels s naklíčeným mungo (ochuceno gomashiem, sój.smetanou a trochou jab. koncentrátu), kondiment z řasy (rozvařená nori se sójovkou)

Praktické rady

Bylo to rychle hotovo, během 15 min. ale měl jsem již navařené kroupy, fazole a připravený kondiment a pickels s mungem jen jsem stále nevěděl jak to zkombinovat, ale dopadlo to výborně.

  • ZDARMA: Podzimní seriál Jak upravit jídelníček

    materiály

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Jak regenerovat přetížené orgány
    • Jak se na podzim nezakulatit
    • VIDEO: Jak upravit jídelníček a vyhnout se tak podzimním rýmám a kašlům
    • Vzorový jídelníček s recepty na tři dny, nákupní seznam a videoprůvodce jídelníčkem
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail. Chci seriál ZDARMA
  • První komentář. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Profilová fotografie na Facebooku

    Davide, bylo to výborné 😉 taky jsem měla zbytek rozvarenych fazolí a tak uz ted vím, co s nimi budu nejraději připravovat, kdyz budou tak hodně do máslova, omáčka je skvělý tip 🙂 moc díky za bezva inspiraci, kroupy sice nebyly, tak je nahradila ryze s guinou a kondiment taky moc často nestíhám. Takže salát s právě utrženou redkvičkou ze zahrádky a pickles muselo stačit. Byla to lahoda. Zdravím ze západu Čech 😉

    Jíme Jinak