Na palačinku:
- pórek
- mrkev
- červená cibule
- jarní cibulka
- paprika
- cca 1 sklenička pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- voda podle potřeby
- sůl
- olej
Na dip:
- tamari
- rýžový ocet
- pražené sezamové semínko
- gochugaru (koření na kimchi) podle chuti – není nutné
- sůl
Jak připravit korejskou zeleninovou palačinku
- Zeleninu nakrájejte na nudličky.
- Zeleninu dobře promíchejte, přidejte mouku, sůl a vodu. Pečlivě promíchejte. Musíte získat těstíčko, které dobře přilne k zelenině. Nesmí ho být moc, jen aby obalilo a slepilo zeleninu.
- Na pánev o průměru 30 cm nalijte a zahřejte.
- Přidejte zeleninu a vše dobře lžící stlačte. Pečte několik minut na středním plameni. Nazdvihnutím palačinky kontrolujte spodek.
- Palačinku otočte a pokračujte v pečení další 4 minuty. Palačinka musí být křupavá. Podávejte s dipem.
Praktické
- Celkové množství zeleniny je 350 g.
- Ingredience jsou na pánev o průměru 30 cm.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu: batát, zelí, ředkev, cuketu, také houby
Děti
- Vhodné pro děti, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření gochugaru.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
jako svačina pro kluky do školy to nemá chybu. Díky za recept.
Teším se, až to vyzkouším! Když čtu tvé recepty, Vierko, tak si říkám, že bych někdy ráda viděla tvoji zásuvku s kořením… 😊 Mám slušnou kolekci, ale gochugaru se u nás nevyskytuje! Zatím. 😂