- 1 šálek sójových klíčků
- 2 lžičky sezamových semínek
- 3 lžičky tamari
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo sezamového
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 čerstvá jarní cibulka
- 1 polévková lžíce gochugaru (chilli koření na kimchi)
Jak připravit salát ze sójových klíčků Kongnamul Muchim
- Sójové klíčky propláchněte a dejte do mísy
- Opražte nasucho na pánvi sezamová semínka.
- Nakrájejte jarní cibulku.
- Smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte.
Praktické
- Můžete konzumovat jako salát a přílohu nebo i vmíchat do rýže a jiných obilovin.
- Možno uchovávat uzavřené v lednici 1 den.
Obměna
- Můžete i ubrat gochugaru pro zmírnění pikantnosti.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Jdu něco nechat vyklíčit, ať mám materiál na “klíčkové kimchi”.