- 1,5 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 menší mrkev
- kousíček pórku
- 1/4 uzeného tempehu
- pár růžiček brokolice
- kousek cukety
- uvařené kroupy
- 0,5 lžičky kurkumy
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce shoyu
- špetka soli
Jak připravit zeleninové stir-fry
- Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky, pórek na kolečka, cuketu, česnek a mrkev na sirky a brokolici na růžičky. Tempeh na kostičky.
- Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme česnek a sůl a restujeme.
- Přidáme mrkev, cuketu, pórek a brokolici.
- Restujeme.
- Ochutíme shoyu a dál pokračujeme v míchání a restování.
- Pokud by se zelenina připalovala, přidáme trošku vody. Můžeme také přiklopit pokličkou a nechat trošku změknout.
- Přidáme tempeh, uvařené kroupy a kurkumu.
- Vypneme.
- V misce si smícháme tahini a citronovou šťávu. Tímto dresingem zalijeme jídlo.
- Podáváme.
Obměna
- Zeleninu můžete měnit dle sezóny a zásob v lednici.
- Místo kurkumy můžete dát sladkou papriku, kari nebo jiné koření.
- Kroupy lze zaměnit za jakoukoliv jinou obilovinu – třeba zbylou rýži, jáhly, slzovku, quinou, pohanku i nudle atp. Nebo obilovinu podávat k tomu. Dá se jíst i s plackami nebo chlebem.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Výborná rychlá večeře, všichni si pochutnali i bez zálivky z tahini. Na tu jsem nějak zapomněla 😀
Tak za tohle jídlo jsem vděčná. I když pořád neumím udělat porci jen pro jednoho a tím pádem se nacpu a stačí mi pak to jedno jídlo denně, tak tahle kombinace mě opravdu oslovila. Děkuji.