- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 menší hlávky zelí
- 1 menší cuketa
- 2 mrkve
- 1/4 lžičky kurkumy
- mletý římský kmín dle chuti
- petrželka nebo koriandr
- k dochucení: sůl, sojová omáčka
Jak připravit etiopské stir fry
- Na oleji osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a česnek.
- Posolíme a jakmile je cibule s česnekem zlatavá, přidáme na kostky nakrájené zelí a cuketu a vše osmahneme dozlatova.
- V jiném hrnci si doměkka ve vodě se špetkou soli uvaříme na kusy nakrájenou mrkev.
- Mrkev přidáme k osmahlé zelenině, přidáme koření, ochutíme sojovkou a ještě restujeme.
- Ochutnáme, vypneme a posypeme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Praktické
- Podáváme například s basmati rýží nebo plackami.
- Do tohoto pokrmu se dává i na malinké kousky nakrájený zázvor – doporučujeme přidat pro zahřátí, pokud toto jídlo děláte v zimním nebo chladnějším období.
- Pro kompletní talíř přidáme uvařenou luštěninu (fazole, cizrnu, čočku), anebo tempeh/tofu.
Obměna
- Místo kurkumy a římského kmínu můžeme použít kari koření.
- Cuketu můžeme zaměnit za batát, kedlubnu, bílou ředkev nebo celer.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Pro mladší děti omezíme olej, koření a sůl.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Buďte první, kdo napíše komentář