- 100 g pohankové krupice
- 0,25 l vody
- čtvrt lžičky soli
- 50 – 70 g pohankové mouky
- 1 balíček uzeného tempehu
- Dáme si vařit čtvrt litru vody.
- Jakmile začne vřít, osolíme a vsypeme za stálého míchání krupici.
- Snížíme plamen a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.
- Krupice by měla být hustá.
- Odstavíme a necháme zcela vychladnout.
- Uzený tempeh si nakrájíme na malé koustičky a na trošce oleje osmažíme dozlatova.
- Tempeh necháme vychladnout.
- Do vychladlé krupice vmícháme mouku a zpracujeme tuhé těsto.
- Z těsta odebíráme malé kousky, ze kterých si na dlani uděláme placičku.
- Do středu placičky vložíme několik kostiček osmaženého tempehu a uděláme kuličku.
- Hotové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 3-4 minuty.
- Necháme vychladnout.
- Podáváme se zelím, posypané osmaženou cibulkou nebo například s křenovou, svíčkovou či koprovou omáčkou.
Obměna
- S tempehem můžete osmažit dozlatova i cibulku a plnit touto nádivkou knedlíky.
- Místo tempehu můžete použít osmažené uzené či marinované tofu, smaženou cibulku nebo celerový špek.
- Pohankovou mouku můžete vyměnit za kukuřičnou nebo i lepkovou (např. špaldovou nebo pšeničnou), pokud vám lepek nedělá problémy.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Opravdu má být na uvaření krupice jen 250 ml vody? Stane se mi z toho hned tuhá hrouda, která nejde míchat ani vařit
Dnešní oběd