Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Fialová pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Luštěninová pomazánka s červeným zelím, která může být klidně ozdobou svátečního stolu. Pochutnáte si na ní s kváskovým chlebem nebo různými plackami, pokud ji uděláte řidší, můžete ji použít také jako dip.

Ingredience
  • 90 g červeného zelí
  • 200 g vařených fazolí cannellini
  • 1 lžíce tahini
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej
  • prolisovaný česnek
  • citrónová šťáva
  • špetka mletého koriandru
  • černý pepř
  • sůl
  • rozinky
  • mizuna

Zdravím Evi, chci Vám poděkovat za kurz Podzimní detox, kterým jsem před Vánoci prošla. Jsem na mateřské dovolené se ...

Jak připravit fialovou pomazánku z fazolí a zelí

  1. Zelí nakrájejte na proužky.
  2. Všechny suroviny s výjimkou mizuny a rozinek dejte do sekáčku a rozmixujte na požadovanou konzistenci.
  3. Dejte pomazánku do misky a poprašte trochou papriky, osmahnutým slunečnicovým semínkem, pepřem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte mizunou a rozinkami.

Praktické

  • Pokud nechcete použít syrové zelí, můžete ho blanšírovat, ale možná trochu ztratí barvu.
  • Rozinky můžete vynechat.

Obměna

  • Místo mizuny použijte petrželku nebo rukolu.
  • Místo fazolí cannellini můžete použít například cizrnu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Celerová pomazánka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mě osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám.

Fazolový citrónový krém

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.