Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Filipínské Adobo jinak

Uvařeno
bez sóji

Máte rádi tofu a baví vás zkoušet jeho různé úpravy? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept inspirovaný filipínskou technikou adobo. Recept si můžete velmi snadno přizpůsobit vaší chuti.

Ingredience
1 porce
  • tofu natural
  • tamari
  • rýžový slad
  • rýžový ocet
  • červená cibule
  • pepř černý celý
  • dva bobkové listy
  • česnek
  • olej
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • celozrnné špagety

Bára jí jinak už od dětství, jak jste si mohli nedávno přečíst v jejím příspěvku. Nejí už řadu let maso, časem vynech...

Jak připravit marinované tofu po filipínsku

  1. Do misky nalijte sójovou omáčku, rýžový ocet, rýžový slad, vodu, promíchejte a prsty nalámejte tofu na kousky velikosti sousta. Nechte marinovat alespoň dvě hodiny. Občas promíchejte.
  2. Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nasekanou cibuli, česnek, pepř a bobkový list. Jemně orestujte.
  3. Nyní přidejte do pánve marinované tofu vč. omáčky. Promíchejte a přidejte ještě 1 lžíci tamari. Pomalu duste 5 minut. Až omáčka začne houstnout, ochutnejte a klidně dolaďte podle sebe. 
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve s omáčkou. Vše restujte na vysokém plameni.
  5. Servírujte. Jak můžete vidět na fotografii, přidala jsem čekanku, která s tím zjevně nemá nic společného, ​​ale mě jako posypka moc chutná.

Praktické

  • Filipínské Adobo je spíše technika přípravy než vlastní recept. Ten si opravdu můžete hodně přizpůsobit vaší chuti.
  • Adobo znamená marinovat, tofu marinujte alespoň dvě hodiny.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovými tětovinami nebo jinou bezlepkovou obilovinou.

Obměna

  • Servírujte s jakoukoliv obilovinou, nejlépe se hodí k rýži.
  • Pokud nemáte radicchio (čekanku), můžete vynechat.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

22 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...