Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Plněná veganská cuketa

Uvařeno
sezóna jaro

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách ve stylu Jíme jinak.

Ingredience
pro 1 porci
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 1 kedluben
  • 1 uzený tempeh
  • trošku miso pasty
  • sůl
  • olej
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu
  • 1 lžička pesta z medvědího česneku (není nutné)
Postup
  1. Cuketu opatrně vydlabeme a dužinu schováme.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, kedluben nastrouháme nahrubo a dužinu z cukety nakrájíme na menší kousky. Tempeh nakrájíme na kostičky.
  3. Na oleji zpěníme cibuli se solí a kořením, přidáme vnitřek cukety, kedluben a česnek a společně asi 10 minut restujeme.
  4. Zapneme troubu na 170`C.
  5. Přidáme tempeh a pesto a ještě chvíli společně restujeme.
  6. Vydlabané vnitřky cukety potřeme trochou misopasty a naplníme směsí.
  7. Cukety dáme na vymazaný plech.
  8. Pečeme v troubě asi 30 minut, ke konci můžeme podlít trochou vody.

Kombinujeme

  • Plněné cukety můžeme spolu se salátem podávat jako samostatné jídlo třeba na večeři.
  • K obědu se hodí doplnit ještě o obilovinu a nějakou omáčku, plněné cukety pak stačí poloviční porce.

Děti

Plněné cukety jsou vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
19. 2. 2022

Veľmi chutilo..

Likvidace zbytků je prostě super – původně jsem chtěla vařit tento recept, ale cukety jsem měla jen kus, kedlubny kousek, ještě taky zbytek dělané tofunézy… Nakonec z toho byly úžasný plněný tortily😀 S ledovým salátem a domácím rajčátkem luxus véča😀

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Chalupářské ražničí bez masa

Pro teplé večery letní večery na chalupě se perfektně hodí ražničí nebo-li špízy. Jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do pla...

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!

Z jednoho woku – čirok s ciznou

Rychlé jídlo z jednoho hrnce a pár ingrediencí, na kterém si rozhodně pochutnáte.