- 1 černá ředkev
- 100 g kešu
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva
- pažitka
- sůl
- pepř
Jak připravit pomazánku z černé ředkve a kešu
- Namočte kešu na pár hodin do vody.
- Oloupejte a ředkev a nastrouhejte ji nahrubo. Lehce osolte a nechte vypotit.
- Slijte vodu z kešu a rozmixovat je se šťávou z citrónu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
- V misce smíchejte rozmixovanou směs s vymačkanou ředkví, přidejte pažitku, opepřete, popřípadě dosolte. Pořádně promíchejte.
Praktické
- Vymačkanou vodu z ředkve nevylijte a přidejte třeba do talíře s polévkou.
- Uchovávejte hotovou pomazánku v lednici.
Obměna
- Místo kešu můžete použít loupané mandle.
Děti
- Bez pepře a s menším množstvím vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Fantastická pomazánka 😊 Náhodou jsem u nás sehnala černou ředkev jinak jí vůbec nevidím. Tak jsem hned musela vyzkoušet 😁 Klidně bych ji zařadila mezi silvestrovské dobroty. Děkujeme 😊