Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Uvařeno
bez lepku

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi překvapit svoji návštěvu.

Ingredience
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • olej
  • vařící voda
  • strouhaný kokos
  • sušené listy kari
  • černé hořčičné semínko
  • kurkuma
  • sůl

První dva měsíce těhotenství se od sebe tenkrát a teď zase tak dramaticky nelišily. Ale v tom třetím už je rozdíl mar...

Jak připravit rýžové knedlíčky Ammini Kozhukattai

  1. Dejte vařit vodu.
  2. Do mísy nasypte rýžovou mouku, přidejte trochu soli a lžičku oleje. Postupně přidávejte vařící vodu a míchejte.
  3. Vodu do těsta přidávejte postupně. Těsto musí být měkké, ale ne lepivé. Hněťte nejprve vařečkou, abyste se nespálili a po chvilce rukama.
  4. Dejte vařit do hrnce vodu, navrch dejte pařák a přikryjte poklicí. Vnitřek pařáku potřete olejem.
  5. Rukama tvořte malé kuličky o velikosti oříšku nebo trochu větší. Dejte kuličky na talíř pokapejte olejem a promíchejte. Vložte kuličky na pařák a pod poklicí vařte 10 minut.
  6. Na suchou pánev dejte strouhaný kokos, hořčičné semínko, kurkumu, trošku soli a sušené kari listy. Lehce osmahněte, přidejte trošku oleje a vařené kuličky vhoďte do pánve. Promíchejte, aby se obalily.

Praktické

  • Při tvoření kuliček si dejte do dlaní trošku oleje a kuličky tvořte mastnýma rukama.
  • Tyto kuličky jsou snack, slaná pochoutka a určitě se při slavnostech budou hodit na každý stůl.
  • Listy kari jsou ze stromu Murraya koenigii nebo Bergera koenigii, je to tropický a subtropický strom z čeledi Rutaceae, původem z Asie. V indických receptech se s nimi setkáte velmi často.

Obměna

  • Směs na obalení si můžete upravit podle své chuti, můžete přidat třeba oblíbené pikantní koření. Nevynechte ale kokos, sušené listy kari a hořčičné semínko.

    
    

Děti

  • Pro větší děti.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Volské oko jinak

Zpestřete si svůj talíř a zkuste si připravit volské oko ve veganské verzi, tedy bez vajec. Pohrajte si v kuchyni, vaření je i zábava.

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...