- velká hrst listů z kedlubny
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- případně na dochucení pár kapek shoyu
- Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibulku dozlatova.
- Posolíme ji větší špetkou soli a přidáme nakrájené listy z kedlubny.
- Chvilku restujeme a pak přilijeme vodu a necháme dusit 10 minut.
- Přidáme prolisovaný česnek a dusíme ještě minutku.
- Poté přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Případně ještě dochutíme (sůl, česnek, shoyu).
- Podáváme třeba s rýží, noky nebo jinou obilovinou a jako luštěninu můžeme zvolit tempeh, tofu nebo třeba velké bílé fazole.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jiné listy od zeleniny (např. ředkvičky, brokolice atp.), které byste jinak vyhodili.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Přidala jsem i repove listy oh VELKÁ MNAMKA ♥️
Opět by mě nenapadlo použít listy např. vodnice, špenát je skvělý a z vodnice ta výrazná barva – jarní :-) . Na konci dušení jsem přidala trošku domácí ovesné smetany, krásně se zahustilo a po rozmixování byl hustý špenát, netvořila se hladinka vody, což mé děti nesnášejí, tak jako tip pro ty, kdo mají podobně náročné strávníky.