Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Krémový bezpluchý oves

Uvařeno

Bezpluchý oves dokáže vytvořit krémovou jemnou konzistenci a pokud použijete koření dle receptu, tak se obyčejná kaše promění na jídlo plné vůní a lahodné chuti.

Ingredience
  • vařený bezpluchý oves
  • olej
  • 1 lžička černých sezamových semínek
  • 1 lžička lněného semínka
  • 1 lžička semen černého kmínu (černucha/nigella sativa)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky semínka černé hořčice
  • 2 lžíce hustého sójového jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá cibule
  • sůl

Eva se přihlásila do očistného programu, ale brala náš stravovací plán spíš jako scifi. Přeci jen si...

Jak připravit kořeněnou voňavou kaši z ovsa

  1. Uvařte oves jak jste zvyklí a nechte trošku tekutiny stranou.
  2. Do pánve dejte olej a přidejte všechno koření a nasekaný česnek. Jemně orestujte.
  3. Přidejte uvařený oves s trochou tekutiny. Osolte a několik minut povařte.
  4. Ke konci vaření přidejte jogurt, promíchejte a na vysokém ohni za míchání dovařte asi 1 minutu.
  5. Podávejte posypané čerstvou petrželkou a jarní cibulkou.

Praktické

  • Pokud už máte uvařenou obilovinu třeba z předešlého dne, je to opravdu rychlé jídlo. Nezapomeňte nechat si trochu vody, kde se oves vařil.
  • Pokud chcete mít příjemně voňavý pokrm, určitě nevynechte koření. Má v tomto receptu opravdu velkou roli.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji můžete použít i jiný rostlinný jogurt.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Kořeněná pohanka

Jednoduché, bezlepkové, rychlé, z několika málo ingrediencí…takové je toto voňavé jídlo, na kterém si určitě pochutnáte.

Tahdig – perská rýže

Osvěžte svůj talíř netradiční přílohou z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.