Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Hruškový pudink bez cukru a mléka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
děti od 1 a půl roku

Hruškový pudink je sladké potěšení, které se dá jíst horké i studené. Zažeňte chuť na sladké zdravě!

Ingredience
cca 4 misky

  • 3 větší hrušky
  • hrst rozinek, pokud hrušky jsou málo sladké, tak klidně víc
  • 0,5 litru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného)
  • cca 1 dcl vody
  • špetka soli
  • 8-10 lžic kukuřičného škrobu
  • na ozdobení: obilný sirup, slad nebo datlový sirup

Do Jarní očisty jsem se pustila už podruhé – tentokrát s jasným cílem zlepšit zdraví a získat zpět ztracenou energii....

Postup
  1. Očištěné hrušky bez jadřinců (slupky neloupeme) nakrájíme na kusy a dáme do hrnce s deci vody.
  2. Přidáme rozinky spolu se špetičkou soli a dáme vařit.
  3. Na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut do změknutí hrušek. Když jsou hrušky dostatečně rozvařené, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem do hladka.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Mezitím rozmícháme v rostlinném mléce 8 lžic kukuřičného škrobu. Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě krátce povaříme do zhoustnutí.
  6. Pokud se nám zdá pudink při vaření příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. V obráceném případě naředíme pudink vodou. Pudink už nám v chladu o mnoho víc neztuhne, proto je potřeba uvařit ho tak hustý, jak hustý a pevný chcete mít výsledný pudink.
  7. Hotový pudink vlijeme do mističek a podáváme.
  8. Můžeme ozdobit čerstvým ovocem, rýžovým či datlovým sirupem nebo ječným sladem rozmíchaným v horké vodě.
Praktické
  • Pokud máme hodně sladké hrušky, nemusíme přidávat rozinky! Začátečníci zvyklí na cukr naopak potřebují pudink více osladit, aby jim chutnal a uspokojil touhu po sladkém.
  • Skladujeme v lednici a během dvou až tří dnů zkonzumujeme.
  • Na cesty do školy či do práce dáme do zavíracích skleniček.
  • V létě můžeme pudink nechat zchladit v lednici, pak vyklopit na talířek a zdobit čerstvým ovocem jako na obrázku.
  • V zimě můžeme podávat teplý a zdobit rozvařeným ovocem, karobovou čokoládou, oříšky apod.
  • Nebo prostě podávat jen tak, je dobrý i úplně samotný teplý, právě dovařený.
  • Pokrm je přirozeně bezlepkový a nesójový.
Obměna
  • Pudink můžete udělat i bez rostlinného mléka, jen z vody. Já to tak dělám velmi často a mléko nám v dezertu vůbec nechybí.
  • Můžete udělat pudink jen z hrušek, nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé!
  • Nemáte-li hrušky, udělejte si stejný dezert z jablíček.
  • V chladných dnech můžete pro vůni přidat do pudinku hřebíček, skořici, badyán nebo kardamon. Před mixováním však nezapomeňte vyndat.

Děti

  • Tento dezert je vhodný od prvních příkrmů, dětem nemusíme přidávat rozinky, nemají ještě zkažené chuťové buňky. Miminkům nedáváme koření a do roka nepřidáváme ani sůl.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

38 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opravdu 8-10 lžíc škrobu na 0,6 l tekutin? Zdá se mi to příliš, dala jsem polovinu 4 lžíce a byl to tedy dost mazec umíchat.

Dnes poprvé děláno a je to nebe v hubě! Díky🙂✌️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Třešňová buchta pro lenochy

Na téhle buchtě mě baví, že všechno dám do jednoho pekáčku, strčím do trouby a víc se moc nestarám. Šetřím čas i nádobí. A výsledek je skvělý dezert bez cu...

Jednoduchá třešňová buchta

Třešňová buchta pro lenochy zabodovala podle vašich fotek ve FB skupině v mnoha domácnostech. Protože třešně všude kolem dozrávají, udělala jsem ještě letn...

Jahodový chia pudink

Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Udělejte si radost a dopřejte si tento jednoduchý dezert.

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...