- 100 g oříšky kešu natural
- 80 ml vody
- voda pro máčení kešu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl
Jak připravit domací kešu krém nebo smetanu
- Namočte kešu do vody, stačí 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
- Sceďte kešu, přidejte 80 ml čisté vody, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Osolte pokud chcete.
- Rozmixujte na jemný krém.
Praktické
- Sehnat v obchodě jakoukoliv rostlinou smetanu, dnes není žádný problém. Jsou veganské, není s tím práce a některé jsou i dobré. Ale všichni víme, že domácí bude vždy ta nejlepší volba. Máme kontrolu nad kvalitou surovin a radost, že jsme si to vyrobili sami, je veliká.
- Tato smetana je vyrobena opravdu s několika málo ingrediencemi. To samé se nedá říct o nějakém polotovaru. Tak honem do toho.
- Smetana je výborná na těstovinách.
Obměna
- Můžete vynechat sůl i lahůdkové droždí a použít třeba smetanu na sladko.
- Můžete dokonce obohatit přidáním různého koření či bylinek.
Děti
- Vhodné pro děti cca od 2 let. Pokud ale běžně dáváte mléčné výrobky, tak bez obav dejte kešu smetanu.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Dobrý deň. Dá sa prosím smetana skladovať v lednici?
Dnes som robila prvý krát(kešu mixujem skôr do sladkých krémov) a určite nie posledný,spravila som hustejší a hneď použila do receptu miesto tofunézy a bolo to mňam😀