Japonské recepty
Miso polévka s kaštany
Kaštany jsou ceněny pro svou přirozenou sladkost a měkkou texturu a často se objevují v pokrmech oslavujících podzimní chutě. Nejsou každodenní ingrediencí...
Zdravé recepty
klub
22
6
Onigirazu
Onigirazu je jakýmsi křížencem mezi sushi, onigiri a sendvičem. Sympatické je, že náplní může být nekonečno, záleží jen na naší fantazii a chuti. Navíc se ...
22
8
Japonská kuchyně 2 díl – Kaiseki a Shojin ryori
Druhý díl mého povídání o japonské tradiční kuchyni je věnován Shojin Ryori a Kaiseki: dvěma duším Japonska u stolu.
35
24
Japonská kuchyně – 1. díl- Washoku
Protože často sdílím recepty inspirované japonskou kuchyní, rozhodla jsem se vám přiblížit a vysvětlit svou lásku k této kuchyni a trochu vás s ní seznámit...
6
2
Wok v japonském stylu s pak choi a houbami
Křupavý pak choi, voňavé houby a pikantní omáčka tvoří dokonalou kombinaci plnou chutí i živin. Připravíte ho snadno ve woku a během chvilky máte zdravé, a...
Batát z fritézy
Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je...
Hlavní jídla
klub
43
21
Dýňový Tantanmen
Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.
20
2
Tempeh s domácí omáčkou Teryiaki
Tempeh s omáčkou teryiaki. Chutný pikantní pokrm, který budete mít na stole během pár minut.
Hlavní jídla
klub
9
28
Zelené Shishimai ve woku
Voňavý a jednoduchý pokrm z korejské kuchyně. Pokud patříte mezi milovníky pikantních asijských jídel, určitě si pochutnáte.
Murasaki – japonská černá paprika
Objevte krásu a raritu japonské sladké papriky černá Murasaki, pěstované v tradiční prefektuře Nara. Pokud i vy máte jako hobby pěstování zeleniny a zajíma...
Veganský Unagi Don
Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...
4
1
Zaru Soba
Jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů v Japonsku jsou studené pohankové nudle servírované se studenou omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý, upravila j...