Japonské recepty

18
18

Japonská kuchyně – 1. díl- Washoku

Protože často sdílím recepty inspirované japonskou kuchyní, rozhodla jsem se vám přiblížit a vysvětlit svou lásku k této kuchyni a trochu vás s ní seznámit...

Wok v japonském stylu s pak choi a houbami

Křupavý pak choi, voňavé houby a pikantní omáčka tvoří dokonalou kombinaci plnou chutí i živin. Připravíte ho snadno ve woku a během chvilky máte zdravé, a...

Batát z fritézy

Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je...

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.

Tempeh s domácí omáčkou Teryiaki

Tempeh s omáčkou teryiaki. Chutný pikantní pokrm, který budete mít na stole během pár minut.

Zelené Shishimai ve woku

Voňavý a jednoduchý pokrm z korejské kuchyně. Pokud patříte mezi milovníky pikantních asijských jídel, určitě si pochutnáte.

Murasaki – japonská černá paprika

Objevte krásu a raritu japonské sladké papriky černá Murasaki, pěstované v tradiční prefektuře Nara. Pokud i vy máte jako hobby pěstování zeleniny a zajíma...

Veganský Unagi Don

Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...

Zaru Soba

Jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů v Japonsku jsou studené pohankové nudle servírované se studenou omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý, upravila j...

Japonské Hiyayakko

Pro milovníky japonské kuchyně a tradičních receptů. Asi nic rychlejšího na přípravu neexistuje. Ráda bych vám představila moje nejoblíběnější Japonské Hiy...

Vegoyaki bezlepkové

U nás mají kuličky vegoyaki, variace na japonské tradiční jídlo takoyaki, velký úspěch, proto nesměla chybět ani bezlepková verze. Doufám, že potěší i vás....

Dýňový balíček

Tento dýňový balíček se slanou náplní jsme ochutnali na japonské párty. Všem to chutnalo, tak jsem to zkusila udělat znovu doma. Japonka prozradila ingredi...