Domů Téma Cizrnová mouka

cizrnová mouka

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením...

Ladu jinak

Ladu je výborná bezlepková sladkost, která vás jistě potěší svou rychlou přípravou a také variabilitou. Můžete do něj přidat třeba rozinky, karob a nebo...

Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s...

Pikantní indický snack sev – základní recept

Tradiční indický snack z cizrnové mouky, křupavé nudle s pikantním kořením. Tento jednoduchý recept můžete klidně využít i jinak, než v indické kuchyni, odkud...

Quiche s cibulí a špenátem

Slaný francouzský koláč je klasika, ale původní recept obsahuje vejce a mléčné výrobky. Tento quiche nepotřebuje ani vejce, ani mléko a přesto je skvělý.

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...

Vánoční provensálské sušenky (slané)

Jste přeslazení a dali byste si něco slaného? Žádný problém, udělejte si slané bylinkové sušenky. Hodí se na Vánoce i na silvestrovské občerstvení.

Nuggets z černých fazolí

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Jarní závitky trochu jinak

Proč si neudělat jarní závitky v chladných měsících? Stačí drobná úprava a máme tu skvělou zimní verzi!

Malajské Roti Jala

Je to velmi jednoduchý recept a když člověk pochopí, jak to funguje, začne vytvářet krásné krajkové palačinky. Připravte si nějaké dobré kari a namáčejte...

Slaný bezlepkový koláč s brokolicí

Naprosto luxusní slaný koláč, který je úplně bez lepku, bez mouky a vajec. Na jeho přípravu potřebujete zhruba hodinu i s chladnutím. Skvěle poslouží...

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka bez vajec?...

Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne

Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Roláda plněná kešu sýrem

Bezlepková roláda je jednoduchá na přípravu a skvěle poslouží jako studená večeře doplněná zeleninovým salátkem nebo jako svačina s sebou k vodě či na...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachutná a...

Farinata di ceci se zeleninou

Farinata di ceci je autentická a originální italská street food pochoutka. Vždycky výborná a obohacená o letní zeleninku.

Pečené kotlety z fazolí Cannellini bez lepku

Rychlé, bezlepkové a veganské. Fazolové kotlety, karbanátky nebo placičky. Můžete je nazvat jak chcete, je to prostě křupavá dobrota.

Kotlety z tempehu v mandlové krustě

Křupavý obalovaný tempeh ve voňavé strouhance pečený v troubě. Je skvělý k salátům, omáčkám a dipům.

Zapečené těstoviny

Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou,...

Kosmatice – smažené bezinkové květy

Nejvoňavější karbanátky jsou ty z bezinek. Pokud máte rádi tu nádhernou vůni, když kvetou, pak kosmatice jsou skvělý způsob, jak tu vůni dostat až na...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody,...

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás...

Sicilské arancini (bezlepkové)

Tyto skromné veganské arancini jsou opravdu výborné a chuťově se velmi podobají těm klasickým s masem. Hodí se na slavnostnější stůl. Je s nimi...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Zeleninové muffiny s tempehem (bez lepku)

Zkoušeli jste někdy muffiny naslano? Pokud milujete pesto a rajčata, tak je určitě zkuste. Tyto jsou zcela bez lepku i vajec a hodí se...

Chleba ve „vajíčku“ (vegan)

Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Smažené bedly

Bedlové řízky děláme v sezóně rádi a na mnoho způsobů. Toto je jednoduchá smažená verze.

Rostlinné „klobásky“

Pokud hledáte náhradu za maso, zkuste tyto vegan klobásky. Jsou jednoduché na výrobu a výborné chuti. Hodí se do gulášů, polévek, jako párek v...

Italský street food: cizrnová Farinata

Tento slaný cizrnový koláč se podává v Itálii jako oblíbený street food. Farinata je skvělá sama o sobě, ale také jako součást obědového talíře,...

Proteinové lívance s kváskem (bez lepku)

Přemýšlíte, co udělat své drahé polovičce k dnešnímu dni zamilovaných? Potěšte ho/ji těmito krásnými lívanci ozdobenými ovocem. Mmmm. Dobrou chuť! <3

Vícezrnný kváskový proteinový chléb (bez lepku, vegan)

Vláčný, měkkoučký, nadýchaný a díky kvásku příjemně nakyslý bezlepkový chléb. Obsahuje všechny potřebné aminokyseliny pro efektivní nabírání svalové hmoty a obecně výživu těla a...

Jednoduché domácí tofu zcela bez sóji

Rychlá a k výrobě jednoduchá verze domácího tofu zcela bez sóji i lepku. Stačí vám k tomu 1 ingredience, kterou určitě máte ve spíži...

Praktický návod, jak žít bez lepku v 9 krocích

Máte celiakii nebo lepek vaše tělo netoleruje? Myslíte si, že je to velké omezení ve výběru potravin a nemůžete se stravovat chutně a zdravě?...

Rychlé cuketové halušky

Halušky jsou typické slovenské jídlo, která se dělá z bílé mouky a brambor. Tyto halušky jsou z celozrnné mouky, bez vajec a brambory jsou...
Téma: bez lepku, jak využít natě, domácí cukrovinky, domácí ladu, Itálie, špalda, míchaná vajíčka, silvestr, čirok, domácí teriyaki, lněná semínka, slunečnice, chleba ve vajíčku, bezlepkové menu, do práce, kukuřice, street food, teff, krajové speciality, předkrmy, párky bez masa, celiak, zapečené těstoviny, vegan recepty, veganské palačinky, hřibové řízky, dezert bez vajec, smažené pokrmy, domácí krekry, mletá paprika, klobásy, lněné semínko, chuťovka, smažený květák, co dát na gril, oříšková mouka, chuť vajíček, cuketa, bez sóji, asijská kuchyně, trojobal, bílá mouka, mandle, veganská mozzarella, jarní závitky, ječná mouka, zdravé grilování, chuť na sladké, rajčatová šťáva, dezert, bezlepk, smažený květák zdravě, tradiční recepty, kmín, celozrnné pečivo, mizuna, černé fazole, sušená rajčata, indické recepty, čerstvý hrášek, jídlo na cestu, hatomugi, bílé pečivo, pusinky, kukuřičný škrob, kukuřičná strouhanka, majonéza, sezóna podzim, fermentace obilovin, fit strava, kukuřičné těstoviny, alternativa k mlsání, javorový sirup, amarant, bezlepková mouka, indická kuchyně, tempura z mrkvové natě, veganskéklobásy, bezlepkové těstoviny, večeře, teriyaki, Vánoční provensálské sušenky, pšenice, slaný koláč, muffiny s pestem, řízky z bedlí, vietnamská kuchyně, ječmen, jak vyrobit kešu sýr, sójová omáčka, pšeničná bílkovina, finger food, potíže se zažíváním, dezerty bez vajec, vegan quiche, veganské parky, náhražka kupovaných sladkostí, bílé fazole, vánoční pečení, veganská jídla, rozhovory s odborníky, slané občerstvení, dezerty bez mléka, dezerty bez lepku, rychlé sušenky, do školy, koření, kala namak, zažívání, směs do polévky, zdravý dezert, přírodní tofu, assafetida, co na cesty, sladkost z cizrnové mouky, banán, quinoa, vegetariánské recepty, italské tradiční recepty, řízky, maizena, Léčba a prevence, arrowroot, místo chleba, Klub Jíme Jinak, svačiny, roláda se sýrem, alergie na mléko, polozrnná mouka, mungo vermicelli, klobásky bez masa, kopřiva, houby, oslavy, veganské dezerty, zdravé sušenky, krupice, řízky z tempehu, čerstvá petrželka, placka, chia semínka, slané chuťovky, original JJ, Hlavní chod, tempeh, čínská kuchzně, špaldová mouka, na cesty, Jak připravit koláč z polenty, grilovací party

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?