Recepty z cizrnové mouky

Recepty z cizrnové mouky vás inspirují pro zdravé, chutné a bezlepkové vaření. Cizrnová mouka navíc vyniká vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a minerálů. S Jíme Jinak si tak snadno připravíte například pikantní indický snack sev, domácí čočkové klobásy nebo bezlepkové špenátové gyoza knedlíčky, které potěší celou rodinu a podpoří i vaše zdraví. Pro další inspiraci omrkněte i ostatní zdravé recepty a ozdravte s námi svůj jídelníček.

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Kosmatice – smažené bezinkové květy

Nejvoňavější karbanátky jsou ty z bezinek. Pokud máte rádi tu nádhernou vůni, když kvetou, pak kosmatice jsou skvělý způsob, jak tu vůni dostat až na jazyk...

Čočková polévka se žampiony

Lahodná čočková polévka s palačinkovými nudlemi a bohatou zeleninou. Skvělá kombinace ingrediencí pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Podívejte se na rec...

Zapečené těstoviny

Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Špagetový věnec

Tento špagetový věnec nemusí být jen ze špaget, pokud máte otevřené sáčky s těstovinami, klidně je smíchejte a uvařte nebo použijte zbytky těstovin z oběda...

Pikantní indický snack sev – základní recept

Tradiční indický snack z cizrnové mouky, křupavé nudle s pikantním kořením. Tento jednoduchý recept můžete klidně využít i jinak, než v indické kuchyni, od...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá oliv...

Vánoční provensálské sušenky (slané)

Jste přeslazení a dali byste si něco slaného? Žádný problém, udělejte si slané bylinkové sušenky. Hodí se na Vánoce i na silvestrovské občerstvení.