Jste přeslazení a dali byste si něco slaného? Žádný problém, udělejte si slané bylinkové sušenky. Hodí se na Vánoce i na silvestrovské občerstvení.

Ingredience
  • 150 g polohrubé celozrnné mouky
  • 30 g cizrnové mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • rozmarýn
  • špetka mleté kurkumy
  • sůl
  • asi 6 lžic vody

Jak připravit slané vánoční krekry z Provence

  1. Smíchejte všechny suché ingredience.
  2. Přidejte nasekaný rozmarýn.
  3. Pomalu přidávejte vodu. Množství vody bude záležet na mouce, kterou jste použili. Výsledkem by mělo být pružné a elastické, nelepivé těsto.
  4. Vypracujte těsto a nechte zabalené odpočívat alespoň 30 minut. Pak těsto vyválejte, ne všechno najednou, trošku se drobí. Nepodsypávejte další moukou! Vykrajujte tvary, jaké vás napadne. Naskládejte na plech a pečte dozlatova na 220 °C.

Praktické

  • V uzavřené dóze vydrží několik dní, takže je můžete připravit několik dnů předem.
  • Vodu přidávejte pomalu, každá mouka saje jinak. Těsto má být pružné a elastické, nelepivé.

Obměna

  • Můžete použít i jiné koření dle vaší chuti.
  • Použijte jakoukoli celozrnnou mouku, podle chuti a aktuálních možností.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou mouku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Čtěte na toto téma dále

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Jíme Jinak není jen o vaření (Šárka)

Šárka: Opět tleskám Evě a všem tvůrcům Jíme Jinak...

Mám dole 3 kg a 3 cm v pase (Veve)

Veve: Evi, chci vám poděkovat za krásně připravený kurz....

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Lucka, účastnice kurzu, nám napsala

Dobrý den Evo a Heleno, ještě jednou děkuji za příjemně...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)

Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...
    • Jaroslave, děkuji. Jsem moc ráda a ani jak vidím nemáte problémy s moukou což mě těší.

  1. Tak jsem právě vytáhla z trouby a musím říct, že jsou opravdu žravé😉 jen musim příště více osolit. Chci k nim ještě udělat křenový smetanový dip, nějakou pomazánku a přidat talíř zeleniny. To bude moje zítřejší silvestrovské pohoštění. Jo a odpočívá mi ještě těsto na sváteční cibulové sušenky😉

    • No, protože my co máme mlýnek, tam lupneme jakékoli zrní a pak s tou moukou experimentujeme a vznikají nové a nové recepty 😉

  2. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezlepkové trubičky
Další článekTřené cukroví