- 150 g polohrubé celozrnné mouky
- 30 g cizrnové mouky
- 50 ml olivového oleje
- rozmarýn
- špetka mleté kurkumy
- sůl
- asi 6 lžic vody
Jak připravit slané vánoční krekry z Provence
- Smíchejte všechny suché ingredience.
- Přidejte nasekaný rozmarýn.
- Pomalu přidávejte vodu. Množství vody bude záležet na mouce, kterou jste použili. Výsledkem by mělo být pružné a elastické, nelepivé těsto.
- Vypracujte těsto a nechte zabalené odpočívat alespoň 30 minut. Pak těsto vyválejte, ne všechno najednou, trošku se drobí. Nepodsypávejte další moukou! Vykrajujte tvary, jaké vás napadne. Naskládejte na plech a pečte dozlatova na 220 °C.
Praktické
- V uzavřené dóze vydrží několik dní, takže je můžete připravit několik dnů předem.
- Vodu přidávejte pomalu, každá mouka saje jinak. Těsto má být pružné a elastické, nelepivé.
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Můžete použít i jiné koření dle vaší chuti.
- Použijte jakoukoli celozrnnou mouku, podle chuti a aktuálních možností.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou mouku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Jsou tyto sušenky vyzkoušené z bezlepkové mouky?
Recept od oblíbené autorky opět nezklamal. Příště akorát sušenky zkusím udělat o něco silnější. Koupil jsem i čerstvý rozmarýn, to Vám je krásná vůně i po upečení :-) Díky moc za skvělý recept.